ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

25 Μαρτίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τελικά η ΕΡΤ απάντησε για το άτυπο έγγραφο και παραδέχεται «εντολή» να μην παίξουν φωτογραφίες Λιγνάδη με Μητσοτάκη

1 min read

Το γύρο του διαδικτύου είχε κάνει φωτογραφία η  οποία φέρεται να είναι από την ΕΡΤ στην αίθουσα παραγωγής όπου δίνεται «γραμμή» στους υπαλλήλους να μην παίξουν βίντεο η φωτογραφίες του πρωθυπουργικού γεύματος στην Ικαρία όπου έδειχνε εικόνες συνωστισμού την ίδια ώρα που ο Κ.Μητσοτάκης απαιτεί το ίδιο από τον λαό.

Επιπλέον η απάντηση για την αποκοπή των κοινών φωτογραφιών Κ.Μητσοτάκη με Δ.Λιγνάδη είναι “αστεία” καθώς αναφέρουν ότι δεν τις προτίμησαν γιατί ακόμα ελέγχεται!

Ο διευθυντής ενημέρωσης της ΕΡΤ, Φώτης Καφαράκης, απαντώντας σε ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νατάσας Γκαρά και Μάριου Κάτση, παραδέχτηκε την ύπαρξη οδηγίας για προτίμηση «προσωπικών φωτογραφιών» του κατηγορουμένου για βιασμό κατά συρροή.

Όσον αφορά το χαρτάκι για το κορωνοπάρτι Μητσοτάκη στην Ικαρία, ανέφερε ότι είθισται τέτοια χαρτάκια να αναρτούν οι παραγωγοί!

Το ζήτημα ήταν άκρως πολιτικό καθώς έδειχνε μια δημόσια (και πληρωμένη από όλους τηλεόραση) να ασκεί κομματική πολιτική. Σύσσωμη η αντιπολίτευση είχε ζητήσει εξηγήσεις και οι μέχρι τώρα απαντήσεις κινούνταν στα πλαίσια του “εμείς έχουν αυξήσει την ακροαματικότητα της ΕΡΤ”!

Σήμερα ήρθε και η επίσημη απάντηση δια μέσω του Γενικού Διευθυντή Ενημέρωσης της ΕΡΤ για το χαρτί που είχε αναρτηθεί στο γραφείο των δημοσιογράφων παραγωγών.

Ο Διευθυντής ενημέρωσης της ΕΡΤ, Φώτης Καφαράκης, απαντώντας σε ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νατάσας Γκαρά και Μάριου Κάτση, αναφέρθηκε στην οδηγία προς δημοσιογράφους της κρατικής τηλεόρασης, σχετικά με το γεύμα του πρωθυπουργού στην Ικαρία, αλλά και την οπτικοποίηση της υπόθεσης Λιγνάδη.

Η απάντηση του Γενικού Διευθυντή Ενημέρωσης της ΕΡΤ

Σχετικά με την υπ’αριθμ. 3988/08-02-2021 ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ θα ήθελα να σας ενημερώσω τα εξής:

Η είδηση για το γεύμα του Πρωθυπουργού στην Ικαρία και την αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης μεταδόθηκε για πρώτη φορά στο δελτίο Ειδήσεων της ΕΡΤ1 το Σάββατο 6/2/21 στις 21.00. Η μετάδοση της είδησης αυτής έγινε δίχως να έχει προηγηθεί κυβερνητική αντίδραση, όπως αναληθώς αναφέρεται στην Ερώτηση.

Θα πρέπει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι με την εξαίρεση του τηλεοπτικού σταθμού Open, η ΕΡΤ ήταν το μοναδικό κανάλι που μετέδωσε το Σάββατο την συγκεκριμένη είδηση. Επισημαίνεται ότι κατά πάγια τακτική της, και λόγω του θεσμικού της ρόλου, η ΕΡΤ δεν μεταδίδει άγνωστης προέλευσης οπτικοακουστικό υλικό από το διαδίκτυο χωρίς προηγουμένως να έχει ελέγξει την αξιοπιστία του- ιδιαίτερα όταν το υλικό αυτό αφορά σε πρόσωπα με σημαντική θεσμική ιδιότητα.

(Για τον ίδιο λόγο άλλωστε στις Ειδήσεις της ΕΡΤ δεν προβλήθηκε διαδικτυακό υλικό από πρόσφατη επίσκεψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Πάτρα, παρά τις εκατοντάδες σχετικές αναρτήσεις και την σχετική επικριτική ανακοίνωση της ΝΔ).

Για δική σας ενημέρωση, θα ήθελα να σας επισημάνω ότι στο παρελθόν (επί της προηγούμενης Διοίκησης) για το θέμα της παρουσίας του τότε Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο σκάφος της κυρίας Παναγοπούλου η ΕΡΤ είχε παρουσιάσει την είδηση με καθυστέρηση δύο ημερών, και αφότου είχε προηγηθεί σχολιασμός του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου.

Σχετικά με τους καθ’ όλα αναληθείς ισχυρισμούς περί ‘Πρωτοφανών φαινομένων λογοκρισίας και απόκρυψης ειδήσεων’ θα ήθελα επίσης να σας υπενθυμίσω ότι πολύ πρόσφατα η ΕΡΤ ήταν από τα ελάχιστα μέσα που προέβαλαν από την πρώτη στιγμή την φωτογραφία του Πρωθυπουργού στην Πάρνηθα- ενώ σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε και τότε ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλοντας όλα σχεδόν τα ΜΜΕ για απόκρυψη της φωτογραφίας απέφυγε να σχολιάσει το γεγονός ότι η ΕΡΤ την προέβαλε.

Ως προς το χαρτί που αναρτήθηκε στο γραφείο των Παραγωγών, και κατόπιν των αναφορών από τους συναδέλφους που εργάστηκαν το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Φεβρουάριου 2021, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι πρόκειται για ένα ανυπόγραφο κείμενο με δήθεν οδηγίες που άλλωστε ουδέποτε εφαρμόστηκαν, όπως φάνηκε και στην πράξη.

Είναι προφανές ότι υπήρξε παρανόηση μεταξύ των συντελεστών των δελτίων σχετικά με την οπτικοποίηση του θέματος. Σε κάθε περίπτωση, δεν υπήρξε καμία εντολή και από πουθενά για απόκρυψη της είδησης, καθώς αυτή αναδείχθηκε σε όλα ανεξαιρέτως τα δελτία μας.

Η ίδια παρανόηση άλλωστε αφορούσε στο ίδιο χαρτί και την περίπτωση του Δημήτρη Λιγνάδη και την καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ ότι δήθεν δόθηκε εντολή στους δημοσιογράφους της ΕΡΤ να μην τον «συνεμφανίσουν» σε φωτογραφία είτε με την κ. Μενδώνη είτε και με τον πρωθυπουργό. Η μόνη οδηγία που όντως εδόθη ήταν να προτιμηθούν προσωπικές φωτογραφίες του ηθοποιού, όπως συμβαίνει παγίως με τα πρόσωπα που ελέγχονται ή και ακούγεται ότι θα ελεγχθούν από τη Δικαιοσύνη με πλέον πρόσφατο παράδειγμα και αυτό του κ. Χαικάλη.

Σημειώνω τέλος ότι άτυπα τέτοια χαρτιά είθισται να αναρτούν οι παραγωγοί -όχι μόνον στην ΕΡΤ αλλά σε όλα τα κανάλια- όταν αλλάζουν βάρδια για να ενημερώνουν τους συναδέλφους τους που τους αντικαθιστούν σχετικά με την οπτικοποίηση των θεμάτων. Κατόπιν ωστόσο της παρανόησης που σας ανέφερα και έμελλε να μετεξελιχθεί ακόμη και σε πολιτικό θέμα, έχω δώσει εντολή στους παραγωγούς να υπογράφουν τις σχετικές ενημερώσεις τους, προκειμένου να αποφευχθούν στο μέλλον παρανοήσεις -σκόπιμες ή μη.

Στη διάθεση σας για οποιαδήποτε πρόσθετη διευκρίνιση. ·

Με εκτίμηση,

Φώτης Καφαράκης,

Γενικός Διευθυντής Ενημέρωσης ΕΡΤ

Στο κείμενο αναφέρονταν:

«SOS SOS

Προς συναδέλφους Δ. Παραγωγούς.

Δεν παίζουμε φωτογραφία αλλά ούτε και βίντεο Κ.Μητσοτάκη από την βεράντα του σπιτιού Στεφανάδη (τραπέζι) Ικαρία.

Επίσης παίζουμε μόνο πλάνα του Δ.Λιγνάδη όχι με άλλους

Σας ευχαριστώ»

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.