ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

4 Μαρτίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τα Βίλια Αττικής έγιναν …Ελβετία -Καλλιάνος: Από Κυριακή νέα ψυχρή εισβολή και χιόνια [βίντεο]

1 min read

Ντυμένα στα «λευκά» παραμένουν για πέμπτη ημέρα τα Βίλια Αττικής, με τα χιόνια να δημιουργούν αρκετά προβλήματα στους κατοίκους της περιοχής.

Μάλιστα το κρύο και τα χιόνια αναμένεται να είναι ακόμα πιο έντονα από την Κυριακή σύμφωνα με την πρόβλεψη του μετεωρολόγου Γιάννη Καλλιάνου.


Σύμφωνα με τις προβλέψει του καιρού χιόνι αναμένεται και στην Αττική.

Πάνω από ένα μέτρο το χιόνι στα Βίλια


Το πυκνό χιόνι που έπεσε τις προηγούμενες ημέρες ξεπερνά το ένα μέτρο. Χαρακτηριστικό είναι ότι για αρκετές ώρες τα Βίλια είχαν «βυθιστεί» στο σκοτάδι τις προηγούμενες ημέρες ωστόσο μετά από εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ, οι βλάβες που είχαν προκληθεί από την κακοκαιρία στην ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκαν.

Αυτοκίνητα και δρόμοι θαμμένοι στην κυριολεξία κάτω από το χιόνι είναι η εικόνα που αντικρίζει κανείς με το «καλημέρα» στα Βίλια.

Καλλιάνος: Νέο κύμα κακοκαιρίας μετά την Κυριακή, με έντονη χιονόπτωση
Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook πως «κάτι σημαντικό έρχεται από την Κυριακή 5 Ιανουαρίου». Μάλιστα πως θα έρθει ένα έντονο κύμα χιονόπτωσης και κρύου στη χώρα μας.

Στην ανάρτησή του, ο Γ. Καλλιάνος επισημαίνει: «Δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη το τοπίο και θα χρειαστεί να έρθει η Παρασκευή ή το Σάββατο για να έχουμε πλήρη και αναλυτική εικόνα για το τι θα συμβεί στη χώρα μας από την Κυριακή 5 Ιανουαρίου και έπειτα. Υπάρχει με λίγα λόγια διχογνωμία μεταξύ των μοντέλων και τα ερωτήματα είναι τα εξής:

Θα είναι ένας χιονιάς της κέντρο-βόρειας Ελλάδας;
Θα είναι ένας χιονιάς που θα επηρεάσει περισσότερο τα ανατολικά και νότια και επομένως και την Αττική;
Θα είναι σχεδόν ένας πανελλαδικός χιονιάς;
Ακόμη δεν μπορεί κανείς να απαντήσει με απόλυτη ακρίβεια στα παραπάνω ερωτήματα».
Ωστόσο, ο μετεωρολόγος συνεχίζει, αναφέροντας πως είναι δεδομένο πως οι χιονοπτώσεις θα επηρεάσουν και τα πεδινά της χώρας, ακόμη και σε παραθαλάσσια τμήματα.

«Παρόλο που ακόμη υπάρχουν ανοιχτά ερωτήματα και το τοπίο είναι κάπως θολό, το σχεδόν σίγουρο είναι ότι έχει κλειδώσει το έντονο κρύο για αρκετές περιοχές της χώρας καθώς και οι πολύ ενισχυμένοι βοριάδες στα πελάγη. Οι θερμοκρασίες απ’ ότι φαίνεται θα είναι ικανές για να χιονίσει έως και σε πεδινά η ακόμη και σε παραθαλάσσια τμήματα. Το ζήτημα όμως είναι ποιες περιοχές θα επηρεαστούν περισσότερο. Η εμπειρία από προηγούμενους χιονιάδες λέει ότι θα δουν χιόνι αρχικά αρκετές βόρειες περιοχές και στη συνέχεια θα συνεχιστούν τα χιόνια και στα κεντρικά η θα κατηφορίσουν οι χιονοπτώσεις για τα νοτιότερα τμήματα της ηπειρωτικής Ελλάδας όπου θα συνεχίσουν να απασχολούν στη συνέχεια μόνο αυτά τα τμήματα.

Πιστεύω πως θα είναι η πιο σοβαρή (σε έκταση) χιονο-κακοκαιρία μέχρι στιγμής για τον φετινό χειμώνα. Την Παρασκευή ή το Σάββατο θα σας λύσω όλες σας τις απορίες με περαιτέρω ανάλυση της επικείμενης κακοκαιρίας.

ΥΓ : Θα το θεωρήσω τεράστια έκπληξη να χαθεί αυτός ο χιονιάς και τελικά να μην έρθει στη χώρα μας. Όλα επιμένουν στο γεγονός ότι θα συνεχίζουμε να βλέπουμε άσπρες μέρες. Το που όμως θα γίνει αυτό θα σας το απαντήσω λίαν συντόμως»

Δημοσίευση στα Social Media