ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

12 Μάι 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τα αυστριακά ΜΜΕ συνεχίζουν να προβάλλουν την επανεκκίνηση του τουρισμού στην Ελλάδα

1 min read

Την επανεκκίνηση του τουρισμού και της εστίασης στην Ελλάδα συνεχίζουν να προβάλλουν τα αυστριακά μέσα ενημέρωσης, με ενδεικτική να είναι η περίπτωση της ιστοσελίδας της δημόσιας Αυστριακής Ραδιοτηλεόρασης που εξακολουθούσε και σήμερα να έχει, για δεύτερη ημέρα στις κεντρικές εξωτερικές ειδήσεις της, το σχετικό δημοσίευμα με τίτλο «Η Ελλάδα ανοίγει περαιτέρω τον τουρισμό».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στο δημοσίευμα υπογραμμίζεται μεταξύ άλλων, πως έπειτα από δύο και πλέον μήνες, μπορούν όλοι οι ταξιδιώτες να μεταβούν από την ηπειρωτική χώρα σε όλα τα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου, τόσο με πλοίο όσο και με αεροπλάνο, και επιπλέον έχουν ανοίξει σε όλη τη χώρα οι ταβέρνες, τα μπαρ και τα καφέ.

Από τα τέλη Μαρτίου, για λόγους προστασίας από την πανδημία του κορωνοϊού, επιτρεπόταν μόνο σε μόνιμους κατοίκους των νησιών αυτών η μετάβαση εκεί από την ηπειρωτική χώρα, αναφέρεται στο δημοσίευμα, στο οποίο επισημαίνεται ταυτόχρονα, πως στα ελληνικά νησιά υπήρξαν λίγες μόνον περιπτώσεις μόλυνσης.

Σημειώνεται επίσης, πως η Αθήνα έχει ήδη ανακοινώσει σχέδια για επανεκκίνηση του τουρισμού από το εξωτερικό, και στα τέλη Μαΐου, το ελληνικό επιτελείο για την αντιμετώπιση της πανδημίας θα ανακοινώσει τον κατάλογο των χωρών από τις οποίες οι τουρίστες μπορούν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα, χωρίς να χρειάζεται να περάσουν σε καραντίνα δύο εβδομάδων.

Σε σημερινό δημοσίευμά της, με τίτλο «Η μεγάλη διεκδίκηση τουριστών», για τις προοπτικές προσέλκυσης τουριστών σε διάφορες χώρες, η εφημερίδα Wiener Zeitung, αναφερόμενη στην Ελλάδα, παραπέμπει στο άνοιγμα των ταβερνών, των μπαρ και των καφέ. Υπογραμμίζει επίσης το γεγονός, πως για πρώτη φορά εδώ και πάνω από δύο μήνες, μπορούν πλέον να ταξιδέψουν όλοι στα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου, είτε με πλοίο, είτε με αεροπλάνο, ενώ στα τέλη Μαΐου θα ανακοινωθεί ο κατάλογος των χωρών από τις οποίες οι τουρίστες θα μπορούν να ταξιδεύουν στην Ελλάδα, χωρίς να υποβάλλονται σε καραντίνα δύο εβδομάδων.

«Πορθμεία μεταβαίνουν και πάλι στα νησιά στην Ελλάδα», τιτλοφορεί το σημερινό σχετικό δημοσίευμα της η εφημερίδα Der Standard, στο οποίο αναφέρεται στην επανάληψη των δρομολογίων των πλοίων προς τα ελληνικά νησιά, ενώ ανοίγουν και πάλι τα μπαρ και τα εστιατόρια. Όπως σημειώνει η εφημερίδα, με εξαίρεση την Κρήτη, στα νησιά δεν υπήρχε πρόσβαση τις περασμένες εβδομάδες, ούτε για τους Έλληνες, «για να αποφευχθούν λοιμώξεις, κάτι το οποίο και έχει επιτευχθεί».

Δημοσίευση στα Social Media