ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
18 Μαΐου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Συρία: «Οι ΗΠΑ προκάλεσαν σύγκρουση στην Ουκρανία για να εμποδίσουν το ρωσικό αέριο προς την Ευρώπη»

1 min read

Για σχέδιο των Αμερικανών προκειμένου να αποκόψουν την Ευρώπη από το ρωσικό φυσικό αέριο έκανε λόγο Τρίτη (01/03), ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Συρίας, τονίζοντας πως η Δύση ώθησε το Κίεβο σε σύγκρουση με τη Μόσχα.

Οι ΗΠΑ ανέπτυξαν ένα σχέδιο για τον αποκλεισμό του Nord Stream και του Nord Stream 2 πολύ πριν από την έναρξη της ρωσικής επιχείρησης στην Ουκρανία και η Ουάσινγκτον ώθησε το Κίεβο σε σύγκρουση με τη Μόσχα για να αποκόψει την Ευρώπη από το ρωσικό αέριο, όπως υποστήριξε την Τρίτη (01/03) ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Συρίας, Μπασάρ Τζαφάρι.

Αναλυτικά, σε σχετικές δηλώσεις στο Sputnik, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Συρίας ανέφερε: «Οι Αμερικανοί είχαν στο στόχαστρο τους τον Nord Stream 1 και τον Nord Stream 2, που μεταφέρουν ρωσικό αέριο στην Ευρώπη, πριν αρχίσουν τα γεγονότα στην Ουκρανία. Ως εκ τούτου, ο Μπάιντεν κάλεσε τον Εμίρη του Κατάρ στην Ουάσινγκτον και συζήτησε μαζί του την ικανότητα του Κατάρ να καλύψει τις ανάγκες της Ευρώπης για προμήθειες φυσικού αερίου εάν χρειαστεί».

Επίσης, ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, φυσικά, δεν μπορούσε να διαβάσει το μέλλον και δεν γνώριζε ότι ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, θα αποφάσιζε να αρχίσει μια επιχείρηση στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών της Συρίας, οι ενέργειες των ΗΠΑ είναι η χρήση της οικονομίας για την επίτευξη πολιτικών στόχων.

Ο ίδιος, εν συνεχεία, πρόσθεσε: «Η Δύση κατάλαβε ότι ωθούσε τον Ουκρανό Πρόεδρο σε σύγκρουση για να τινάξουν στον αέρα την κατάσταση στην Ουκρανία. Ως εκ τούτου, πραγματοποίησε μια Σύνοδο Κορυφής των χωρών εξαγωγής φυσικού αερίου στην Ντόχα και, στη συνέχεια, κάλεσε τον εμίρη του Κατάρ. Όλα αυτά υποδηλώνουν ότι ο Πρόεδρος Πούτιν ήταν σε θέση προστασίας όλο αυτό το διάστημα και όχι σε κλοιό επιθέσεων»

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, τη Δευτέρα (21/02), υπέγραψε διατάγματα για την αναγνώριση της κυριαρχίας των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ και, την Πέμπτη (24/02), ανακοίνωσε την έναρξη ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στο Ντονμπάς.

Επίσης, ο Βλαντίμιρ Πούτιν διαβεβαίωσε ότι τα σχέδια της Μόσχας δεν περιλαμβάνουν την κατοχή της Ουκρανίας, παρά μόνο την αποστρατιωτικοποίηση και την αποναζιστικοποίησή της, καθώς χαρακτήρισε ως στόχο της επιχείρησης την προστασία των κατοίκων των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, οι οποίοι έχουν υποστεί γενοκτονία για οκτώ χρόνια.

Στη συνέχεια, ο Ρώσος Πρόεδρος κάλεσε τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας να καταθέσουν τα όπλα και έτσι θα μπορούν να εγκαταλείψουν ελεύθερα τη ζώνη μάχης και να επιστρέψουν στις οικογένειές τους.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.