ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
8 Μαΐου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Καιρός Συννεφιά και βροχές την Τρίτη – Έρχεται πτώση της θερμοκρασίας

1 min read

Την Τρίτη από τις πρώτες πρωινές ώρες βροχές προβλέπονται στα βορειοανατολικά της χώρας, και πρόσκαιρες καταιγίδες στο βόρειο Αιγαίο και γενικότερα σε παραθαλάσσιες περιοχές

Όμως όσο βαδίζουμε προς το μεσημέρι θα εξασθενούν και θα γίνονται πιο τοπικές. Στην υπόλοιπη χώρα, η μέρα θα ξεκινήσει με αυξημένη συννεφιά και σταδιακά προς το μεσημέρι προβλέπονται ασθενείς τοπικές βροχές, βροχές μικρής έκτασης και έντασης. Το βράδυ στη Θεσσαλία θα δυναμώσουν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Χιονοπτώσεις περιμένουμε στα ορεινά όλης της χώρας, οι οποίες το βράδυ θα είναι πυκνές, και θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα κεντρικά και βόρεια.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι σε πτώση. Στους 8 βαθμούς Κελσίου το θερμόμετρο στα βόρεια, 10 βαθμούς στα κεντρικά, 13 βαθμούς στη δυτική Ελλάδα και 15 έως 17 βαθμούς Κελσίου στα νότια της χώρας.

Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 3-5 μποφόρ, στο βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί που θα φτάσουν όμως και τα 7 μποφόρ.

Στην Αττική η μέρα θα ξεκινήσει με μεγάλα διαστήματα με ήλιο. Από το μεσημέρι και στη συνέχεια όμως αναμένονται ασθενείς τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου, με βοριάδες σε ήπιες εντάσεις 3-4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται αυξημένη συννεφιά και τοπικές βροχές κατά τη διάρκεια της ημέρας. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα γύρω ορεινά-ημιορεινά. Το πρωί και το βράδυ έστω και πρόσκαιρα θα χιονίσει σε χαμηλά υψόμετρα και ίσως και μέσα στην πόλη. Η θερμοκρασία από 2 έως 7 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι σε βόρειες διευθύνσεις 3-5 μποφόρ.

Την Τετάρτη ο κύριος όγκος φαινομένων, βροχών και πυκνών χιονοπτώσεων, θα αφορούν τα ανατολικά και νότια της χώρας, αφήνοντας τα δυτικά και βόρεια με σχετικά βελτιωμένο καιρό, αλλά με παγωνιά. Δεν θα λείψουν παροδικές χιονοπτώσεις ακόμα και στην κεντρική Μακεδονία, πρόσκαιρα σε χαμηλά υψόμετρα. Στα παραθαλάσσια μάλιστα τμήματα της ανατολικής και νότια χώρας ίσως εκδηλωθούν και πρόσκαιρες καταιγίδες. Βοριάδες 5-7 μποφόρ και η θερμοκρασία σε πτώση με 7 βαθμούς το μεσημέρι στα βόρεια, 10-13 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και μέχρι 15 βαθμούς στο νότιο Αιγαίο.

Την Πέμπτη βροχές αναμένονται στο Αιγαίο και στα ανατολικά ηπειρωτικά, με πυκνές χιονοπτώσεις για ακόμα μια ημέρα σε όλα τα ορεινά-ημιορεινά της χώρας και στα ανατολικά σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, σχεδόν πεδινές. Από το απόγευμα της Πέμπτης και την Παρασκευή, θα γυρίσει ο καιρός σε ανατολικό προσήνεμο χιονιά, με χιόνια στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο, ακόμα και στις Κυκλάδες. Το βόρειο ρεύμα θα πνέει ενισχυμένο στα 7-8 μποφόρ, με δριμύ ψύχος και τις μέγιστες θερμοκρασίες να μην ξεπερνούν τους 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου κατά μέσο όρο. Η αισθητή θερμοκρασία όμως θα είναι ακόμα πιο χαμηλή λόγω του παγερού βοριά.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.