ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

25 Σεπτεμβρίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Συνεκπαίδευση passex Ελλάδας – Αιγύπτου – ΗΑΕ και Κύπρου, «προάγγελος» της «Μέδουσας» [pics]

1 min read

Συνεκπαίδευση passex (Passing Exercise), με τη συμμετοχή προσωπικού και μέσων των Ενόπλων Δυνάμεων της Αιγύπτου, της Ελλάδας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Κύπρου διεξήχθη στη θαλάσσια περιοχή νότια και νοτιοανατολικά της Κρήτης, το Σάββατο 13 Νοεμβρίου.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το ΓΕΕΘΑ, η συνεκπαίδευση πραγματοποιήθηκε κατά τη σύζευξη των συμμετεχουσών αεροναυτικών δυνάμεων στη διακλαδική άσκηση Ελλάδας-Αιγύπτου «Μέδουσα».

Ειδικότερα, από την Ελλάδα συμμετείχαν η φρεγάτα «Σαλαμίς», η κανονιοφόρος «Πολεμιστής», το ταχύ περιπολικό κατευθυνόμενων βλημάτων «Μπλέσσας» και ελικόπτερο της Διοίκησης Αεροπορίας Ναυτικού, από την Αίγυπτο η φρεγάτα «Berness», το ελικοπτεροφόρο-αμφίβιο αποβατικό «Gamal Abdel Nasser», η κορβέτα «Portsaid», η πυραυλάκατος «ENS Fouad Zekry» και το περιπολικό «Abu Bakr Alseddeq» και από την Κύπρο το περιπολικό ανοιχτής θαλάσσης «Ιωαννίδης».

Κατά τη διάρκεια του passex, προστίθεται στην ανακοίνωση, εκτελέστηκαν αντικείμενα σύνθεσης και ανταλλαγής τακτικής εικόνας, επικοινωνιών, προχωρητικοί ελιγμοί και γυμνάσια προστασίας πλατφόρμας εξόρυξης υδρογονανθράκων.

Επίσης, εκτελέστηκαν γυμνάσια αντιαεροπορικού πολέμου με συμμετοχή τεσσάρων αεροσκαφών, δύο από την Ελλάδα και δύο από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η συνεκπαίδευση συνέβαλε στην προαγωγή του επιπέδου επιχειρησιακής ετοιμότητας, της μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχουσών δυνάμεων, καθώς και στη βέλτιστη προετοιμασία τους για την άσκηση «Μέδουσα», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.