ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

9 Μάι 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Συναγερμός Έπεσαν μαζικά κυβερνητικές ιστοσελίδες Δέχτηκαν επίθεση με τη μέθοδο του DDoS

1 min read

Εκτός λειτουργίας τέθηκαν ξαφνικά το βράδυ της Πέμπτης (23/01) αρκετές σελίδες υπουργείων μετά από επίθεση με τη μέθοδο του DDoS, σύμφωνα με το Στέλιο Πέτσα.

Σήμερα το βράδυ πραγματοποιήθηκε κυβερνοεπίθεση σε κυβερνητικά sites με τη μέθοδο του DDoS. Οι επιθέσεις αυτές οδήγησαν στη δυσλειτουργία συγκεκριμένων ιστοσελίδων», δήλωσε αργά το βράδυ της Πέμπτης (23/1) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ενώ πρόσθεσε για το περιστατικό πως Άμεσα ενεργοποιήθηκαν αντίμετρα περιορισμού της κίνησης. Η κανονική λειτουργία επανήλθε, χωρίς καμία άλλη τεχνική συνέπεια, μετά από εντατικές προσπάθειες εξειδικευμένων ομάδων αντιμετώπισης τέτοιων περιστατικών

Μαζική επίθεση σε ιστοσελίδες

Υπενθυμίζεται πως από τις 21:00 το βράδυ της Πέμπτης και για περίπου δύο ώρες η πρόσβαση σε ιστοσελίδες ήταν αδύνατη,

Μεταξύ αυτών ήταν των υπουργείων Εσωτερικών, Εξωτερικών, Εμπορικής Ναυτιλίας αλλά και τα sites της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής καθώς και η ιστοσελίδα του Πρωθυπουργού.

Δείτε στην gallery που ακολουθεί το μήνυμα που εμφανιζόταν σε όποιον προσπαθούσε να μπει στις προαναφερόμενες ιστοσελίδες

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές ημέρες, Τούρκοι χάκερς είχαν προχωρήσει σε κυβερνοεπίθεση και είχαν «ρίξει» τις ιστοσελίδες της Βουλής, της ΕΥΠ, του Υπουργείου Εξωτερικών, του Χρηματιστηρίου, αλλά και του Υπουργείου Οικονομικών.

Τι είναι οι επιθέσεις DDoS

DDoS, δηλαδή Distributed Denial Of Service, ένα είδος επίθεσης η οποία στοχεύει τον server και όχι τον υπολογιστή, με σκοπό να τον υπερφορτώσει με συνδέσεις.

Επιθέσεις άρνησης εξυπηρέτησης ονομάζονται γενικά οι επιθέσεις εναντίον μιας υπηρεσίας και έχουν ως σκοπό να καταστήσουν – την υπηρεσία – ανίκανη να δεχτεί άλλες συνδέσεις και έτσι να μην μπορεί να εξυπηρετήσει άλλους πιθανούς πελάτες.

Υπάρχουν γενικά δύο μορφές αυτής της επίθεσης.

Η πρώτη, είναι η επίθεση κατά την οποία η υπηρεσία αναγκάζεται να καταρρεύσει και να πρέπει να επανεκκινηθεί,
Η δεύτερη, είναι η αποστολή υπερβολικά μεγάλου αριθμού ψεύτικων αιτήσεων για εξυπηρέτηση με αποτέλεσμα η υπηρεσία να μην μπορεί να εξυπηρετήσει αυτούς που πραγματικά θέλουν την υπηρεσία

Δημοσίευση στα Social Media