ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

27 Μαρτίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Συναγερμό στον Έβρο Φόβοι για νέες μεταναστευτικές ροές Αναπροσαρμόζονται τα μέτρα ασφαλείας

1 min read

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι ελληνικές Αρχές μετά τους καταστροφικούς σεισμούς σε Τουρκία και Συρία, καθώς υπάρχουν φόβοι για νέα κύματα μεταναστών προς τη χώρα μας.

Αυτός είναι και ο λόγος που άμεσα επαναπροσδιορίζονται και αυξάνονται τα επιχειρησιακά μέτρα στον Έβρο. Ήδη έχει δοθεί εντολή την Παρασκευή να τοποθετηθούν οι νέοι 250 συνοριοφύλακες, αυστηρά μάλιστα σε Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα.

Το γεγονός ότι δόθηκε εντολή να ονομαστικοποιηθούν οι θέσεις τους σε περίπτωση έκτακτης κρίσης, αποδεικνύει ότι θεωρείται όχι απλό σενάριο, αλλά κάτι παραπάνω από βέβαιο πως θα αντιμετωπίσουμε νέο κύμα παράνομων μεταναστών.

Οι επιχειρησιακοί επιτελείς θεωρούν βέβαιο ότι οι δουλέμποροι θα χρησιμοποιήσουν σαν άλλοθι τους καταστροφικούς σεισμός στην Τουρκία, για να ενισχύσουν το «έργο» τους, επιχειρώντας να περάσουν όσους περισσότερους παράνομους μετανάστες μπορούν.

Ούτως ή άλλως από τον Μάρτιο οι μεταναστευτικές ροές προς την Ελλάδα αυξάνουν λόγω του καιρού, οπότε με τα παραπάνω δεδομένα η πίεση θα είναι μεγαλύτερη.

Και στο Αιγαίο, για τον ίδιο λόγο, θα αυξηθούν οι περιπολίες του Λιμενικού.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.