ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

15 Απρίλιος 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Συλλήψεις νεαρών για κλοπές σε Σέρρες και Θεσσαλονίκη (pic)

1 min read

Πάνω από 10.000 ευρώ είναι η λεία από κλοπές  και διαρρήξεις που έγιναν σε καταστήματα τον τελευταίο μήνα σε περιοχές των Σερρών και της Θεσσαλονίκης, υπόθεση η οποία εξιχνιάστηκε μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν με τη συνδρομή και αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, δύο άτομα, ηλικίας 19 και 17 ετών, στη Θεσσαλονίκη, και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία από ακόμα τρεις ανήλικους ημεδαπούς σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και σύσταση συμμορίας.

Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε, τα παραπάνω νεαρά άτομα διέπρατταν συστηματικά κλοπές και διαρρήξεις σε καταστήματα και επιχειρήσεις, ενεργώντας με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, παραβιάζοντας τις εισόδους ή σπάζοντας τις τζαμαρίες των καταστημάτων.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα προέκυψε ότι τον τελευταίο μήνα αφαίρεσαν από έξι καταστήματα σε περιοχές των Σερρών και από ένα κατάστημα σε περιοχή της Θεσσαλονίκης χρήματα και διάφορα προϊόντα, η αξία των οποίων ξεπερνά τις 10.000 ευρώ. Επίσης, το ίδιο διάστημα διέρρηξαν ακόμα τρία καταστήματα σε περιοχές των Σερρών, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να αφαιρέσουν οτιδήποτε.

Για την παράνομη δραστηριότητά τους χρησιμοποίησαν δύο κλεμμένα οχήματα, τα οποία εντοπίστηκαν και αποδόθηκαν στους νόμιμους κατόχους τους.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε ένα από τα κλεμμένα οχήματα που χρησιμοποίησαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία,
  • ένας φορητός πομποδέκτης,
  • 2 μαχαίρια,
  • το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ και
  • μέρος των κλοπιμαίων από τις παραπάνω κλοπές.

Επίσης κατασχέθηκε και το χρηματικό ποσό των 420 ευρώ που βρέθηκε στην κατοχή του 19χρονου.

Οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Δημοσίευση στα Social Media