ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

22 Μαρτίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Συγκίνηση στην Ίμβρο: 47 Έλληνες μαθητές αποφοίτησαν από τα σχολεία

1 min read

Ένα όνειρο δεκαετιών για την επιστροφή των Ιμβρίων στον τόπο τους αρχίζει να παίρνει σιγά-σιγά σάρκα και οστά στο κάποτε ελληνικό νησί που σήμερα οι Τούρκοι το αποκαλούν Γκιοκτσέαντα (Gökçeada) αφού η Συνθήκη της Λοζάνης όρισε ότι εκεί είναι έδαφος τουρκικό. Η ελληνική κοινότητα της Ίμβρου που μόλις το 2013 απέκτησε πάλι Δημοτικό στους Αγίους Θεοδώρους, το 2015 Γυμνάσιο και Λύκειο στα Αγρίδια και το 2017 νηπιαγωγείο επίσης στους Αγίους Θεοδώρους, μπορεί να υπερηφανεύεται ότι σήμερα δέκα παιδιά πήραν τους ελέγχους τους.

Στους Αγίους Θεοδώρους πριν από έξι χρόνια φοιτούσαν μόλις τέσσερα παιδιά στο Δημοτικό, ενώ σήμερα υπάρχουν και επτά νήπια. Άλλοι 30 μαθητές φοιτούν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, και ελπίδα είναι ότι την επόμενη σχολική χρονιά οι μαθητές σε όλα τα ελληνικά σχολεία συνολικά θα ξεπεράσουν τους 50.

«Η συγκίνηση είναι πολύ μεγάλη, ειδικά για έναν Ίμβριο δάσκαλο, να επιστρέφει και να διδάσκει σε ένα σχολείο που στερήθηκε ο ίδιος. Είναι όνειρο ζωής για μένα», είπε στον ΣΚΑΪ ο Αριστείδης Κουτράς, ο οποίος διδάσκει στο σχολείο των Αγίων Θεοδώρων.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.