ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

24 Σεπτεμβρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σχολεία: Γονείς αντιδρούν για τις μάσκες- Τα παρατράγουδα της πρώτης ημέρας

1 min read

Δεν έλειψαν τα… παρατράγουδα την πρώτη ημέρα της νέας σχολικής χρονιάς, με γονείς που διαφωνούν με τη χρήση μάσκας ή/και αμφισβητούν την ύπαρξη του κορωνοϊού να μην επιτρέπουν στα παιδιά τους να επιστρέψουν στις σχολικές τάξεις.

«Τα παιδιά το πολύ – πολύ να μην πάνε ένα χρόνο στο σχολείο» είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ένας πατέρας από τη Θεσσαλονίκη, επιχειρώντας να επεξηγήσει την απόφασή του να μη βάλουν τα παιδιά του μάσκα ακόμη και εάν αυτό σημαίνει ότι θα πάρουν απουσία.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο γιατί έλαβε αυτή την απόφαση ενώ πρόκειται για θέμα δημόσιας Υγείας, εκείνος απάντησε:

«Αν υπήρχε πανδημία θα έπρεπε να σωριαζόμασταν όλοι κάτω… Είμαστε η μοναδική χώρα που γίνεται αυτό, 9 χρονών παιδάκια να τα υποχρεώνουμε να φορέσουν μάσκα…».

«Τα παιδιά το πολύ – πολύ να μην πάνε ένα χρόνο σχολείο. Σε ένα χρόνο θα δούμε τα άλλα τα παιδάκια τι συμπτώματα θα έχουν» κατέληξε ο ίδιος, αφήνοντας τη δημοσιογράφο αλλά και το στούντιο με το στόμα ανοιχτό.

Αντίστοιχο περιστατικό σημειώθηκε και στο και στο 55ο δημοτικό σχολείο Πάτρας όπου βρέθηκε η κάμερα του Κοινωνία Ώρα MEGA.

Αν και η πλειονότητα των γονιών φόρεσε μάσκα στα παιδιά, ωστόσο υπήρξαν και αυτοί που αντέδρασαν.

«Φυσικά και δεν θέλω να βάλουν τα παιδιά μου μάσκα. Μπορεί να προκαλέσει ακόμα και θανάτους η μάσκα, όπως έγινε στην Κίνα. Αποφάσισε η ανέτοιμη και ανέντιμη κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη να μην αφήσει τα παιδιά να αγιαστούν. Δικαίωμά του μέχρι να λήξει η θητεία του», είπε ο συγκεκριμένος γονιός στην κάμερα του MEGA.

«Θα συνεχίσω να φέρνω τα παιδιά στο σχολείο και να μην τα δέχεται το σχολείο με βάση την υπουργική απόφαση», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ηράκλειο: Γονείς δεν άφησαν τα παιδιά τους να πάνε σχολείο

Στο Ηράκλειο της Κρήτης, μικρή ομάδα γονέων δεν επέτρεψαν στα παιδιά τους να μπουν στις σχολικές αίθουσες λόγω του υποχρεωτικού μέτρου χρήσης μάσκας.

Οι εν λόγω γονείς διαδήλωσαν έξω από το σχολείο κρατώντας μάσκες που είχαν πάνω διάφορα συνθήματα.

Εν συνεχεία, πήραν τα βιβλία και αποχώρησαν από το δημοτικό σχολείο Γουρνών.

Αρνήθηκε να φορέσει μάσκα και της ζητήθηκε να φύγει

Εκτός σχολείο βρέθηκε και μια μαθήτρια από το 1ο ΓΕΛ Κορδελιού, όπως μεταδίδει το GRTimes.

Καθηγητής είπε στη μαθήτρια πως εάν δεν φορέσει μάσκα θα πρέπει να βγει εκτός σχολείου και πως θα πάρει τις αντίστοιχες απουσίες.

Παρόλα αυτά, η μαθήτρια δεν δέχτηκε να συμμορφωθεί με την υπόδειξη και αποχώρησε από το σχολείο.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.