ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

7 Μάι 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Συρία – Η μάχη για την Ιντλίμπ ο Συριακός Στρατός (SAA) συνέχισε τη προέλαση

1 min read

Στις 2 Φεβρουαρίου, ο Συριακός Αραβικός Στρατός (SAA) συνέχισε τη προέλαση του προς την πόλη Saraqib στα νοτιοανατολικά της Ιντλίμπ, καταλαμβάνοντας δύο νέες πόλεις.
Μονάδες του στρατού κατέλαβαν το Kafr Battikh και το Dadikh στις πρώτες πρωινές ώρες της 2ης Φεβρουαρίου υπό την κάλυψη έντονων αεροπορικών συριακών και ρωσικών επιδρομών. Οι δύο πόλεις εξασφαλίστηκαν μετά από έντονες συγκρούσεις με την Hay’at Tahrir al-Sham (HTS) και τους συμμάχους της που συνδέονται με την Αλ Κάιντα.

Syrian Army Is Developing Offensive Near Saraqib In Southeast Idlib

Αυτές οι πόλεις βρίσκονται δυτικά του Saraqib, κύριου στόχου της συνεχιζόμενης στρατιωτικής επιχείρησης του SAA στη νοτιοανατολική περιφέρεια της Ιντλίμπ.Μια μέρα νωρίτερα, ο στρατός απελευθέρωσε την πόλη  Luf , ένα από τα μεγαλύτερα αστικά κέντρα στα νότια της επαρχίας του Saraqib. Η HTS και οι σύμμαχοί της αγωνίστηκαν έντονα για να κρατήσουν την πόλη υπό τον έλεγχό τους.Ο επόμενος στόχος του SAA πιθανώς θα είναι  η πόλη του Tell Mardikh. Μόλις καταλήφθει η πόλη, ο στρατός θα απέχει λιγότερο από 4 χλμ. από το Saraqib.

Δημοσίευση στα Social Media