ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Συναγερμός σε νοσοκομείο του Σικάγο: Σταμάτησε τη χορήγηση του εμβολίου της Pfizer – Έρευνα ξεκίνησε ο FDA

1 min read

Το παραπάνω γεγονός όμως ανάγκασε τον αμερικανικό οργανισμό Τροφίμων και φαρμάκων (FDA) να ξεκινήσει επειγόντως έρευνες για τις επιπτώσεις του εμβολίου της Pfizer/BioNTech  και  τις  σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις που έχουν παρουσιαστεί σε εμβολιασμένους.

Ο Peter Marks διευθυντής του κέντρου βιολογικών ερευνών του FDA ανακοίνωσε ότι έχουν παρουσιαστεί τουλάχιστον 5 περιπτώσεις σοβαρών αλλεργικών αντιδράσεων από το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech   ερευνώνται από την υπηρεσία στο πλαίσιο της διασφάλισης της δημόσιας υγείας.

«Θεωρώ ότι έχουμε προς το παρόν το κατάλληλο σύστημα στο κατάλληλο μέρος. Πρώτον έχουμε την κατάλληλη στρατηγική για την αντιμετώπιση των αλλεργικών αυτών συμβάντων και δεύτερον συνεχίζουμε να παρακολουθούμε τα συμβάντα αυτά», ανέφερε για να συμπληρώσει:

«Είναι άγνωστο ακόμη τι προκαλεί τις αλλεργικές αυτές αντιδράσεις, αλλά υπάρχει η εντύπωση ότι η χημική ουσία πολυαιθυλενογλυκόλη που περιέχεται επίσης και στο εμβόλιο της Moderna μπορεί να είναι η αιτία».

Η πολυαιθυλενογλυκόλη ή PEG  είναι ένα διαυγές, άχρωμο, ιξώδες που χρησιμοποιείται ως διαλύτης. Θεωρητικά έχει χαμηλή τοξικότητα και  χρησιμοποιείται ευρέως σε μια ποικιλία φαρμακευτικών σκευασμάτων, όπως και στα εμβόλια της Pfizer και της Moderna.

Τα αλλεργικά συμπτώματα που παρουσιάστηκαν ήταν σοβαρά: ένας εκ των ασθενών τα παρουσίασε λεπτά μετά τη λήψη του εμβολίου και αυτά ήταν πρήξιμο στη γλώσσα, δυσκολία στην αναπνοή ενώ ένας άλλος που νοσηλεύτηκε στη  εντατική είχε έντονη καρδιακά αρρυθμία.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.