ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Στοχοθετούνται τρεις υπουργοί του Ερντογάν

1 min read

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε κείμενο το οποίο προβλέπει την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία, οι οποίες στοχοθετούν ιδίως τρεις υπουργούς της κυβέρνησης του Τούρκου ομολόγου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε  ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε προαναγγείλλει τα μέτρα μιλώντας για «ισχυρές επιπλέον κυρώσεις».

«Σύντομα θα υπογράψω ένα διάταγμα που θα επιτρέπει την επιβολή κυρώσεων εναντίον Τούρκων αξιωματούχων (…) και εναντίον οποιουδήποτε συνεισφέρει στις αποσταθεροποιητικές πράξεις της Τουρκίας στη βορειοανατολική Συρία», δήλωσε ο Τραμπ.

«Είμαι απόλυτα έτοιμος να καταστρέψω γρήγορα την τουρκική οικονομία εάν οι Τούρκοι ηγέτες συνεχίσουν αυτήν την επικίνδυνη και καταστρεπτική πορεία», πρόσθεσε.

Παράλληλα ανακοίνωσε την αναστολή των εμπορικών διαπραγματεύσεων με την Άγκυρα.

«Η στρατιωτική επίθεση της Τουρκίας θέτει σε κίνδυνο αμάχους και απειλεί την ειρήνη, την ασφάλεια και την σταθερότητα στην περιοχή», είπε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος με ανακοίνωσή του».

«Υπήρξα απολύτως σαφής με τον πρόεδρο Ερντογάν ότι οι ενέργειες της Τουρκίας επιταχύνουν μια ανθρωπιστική κρίση και δημιουργούν τις συνθήκες για πιθανά εγκλήματα πολέμου», πρόσθεσε.

View image on Twitter

41K10:55 PM – Oct 14, 2019Twitter Ads info and privacy33.1K people are talking about this

Οι δασμοί επιστρέφουν στο επίπεδο πριν από την μείωσή τους τον Μάιο, διευκρίνισε ο ένοικος του Λευκού Οίκου.

«Η Τουρκία πρέπει επίσης να θέσει σε προτεραιότητα την προστασία των αμάχων, ιδιαιτέρως των ευάλωτων εθνοτικών και θρησκευτικών μειονοτήτων στη βορειοανατολική Συρία. Η αδιάκριτη στοχοθέτηση αμάχων, η καταστροφή μη στρατιωτικών υποδομών και η στοχοθέτηση εθνοτικών και θρησκευτικών μειονοτήτων είναι απαράδεκτη».

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι τα αμερικανικά στρατεύματα που αποσύρθηκαν από τη βορειοανατολική Συρία θα αναπτυχθούν εκ νέου και θα παραμείνουν στην περιοχή για την παρακολούθηση της κατάστασης.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.