ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
27 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Στην οθόνη του κινητού οι τιμές των σούπερ μάρκετ πώς θα λειτουργεί η πλατφόρμα e-καταναλωτής

1 min read

Στα κινητά τηλέφωνα των καταναλωτών θα αποστέλλονται έως το τέλος του έτους οι τιμές βασικών προϊόντων των σούπερ μάρκετ, αλλά και οι τιμές των καυσίμων.

Μάλιστα, επειδή θα χρησιμοποιηθεί και η υπηρεσία του γεωεντοπισμού, οι καταναλωτές θα μπορούν να πληροφορούνται για τις τιμές σε οποιοδήποτε κατάστημα ή πρατήριο στην περιοχή που βρίσκονται εκείνη τη στιγμή.

Η δυνατότητα αυτή θα δοθεί μέσω της νέας υπηρεσίας που θα παρέχει το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, η οποία θα επονομαστεί  e-καταναλωτής. Συγκεκριμένα, πρόκειται για μια ψηφιακή πλατφόρμα στην οποία θα αναρτώνται καθημερινά οι τιμές λιανικής  αγαθών και καυσίμων. Η πλατφόρμα αυτή θα καταλήγει σε application μέσω της οποίας οι καταναλωτές που θα την ενεργοποιήσουν, θα «εντοπίζονται» και θα ενημερώνονται για τις τιμές των σούπερ μάρκετ και των καυσίμων στην περιοχή που κινούνται.

Η νέα υπηρεσία που θα αντικαταστήσει το παρωχημένο παρατηρητήριο τιμών (e-prices), το οποίο στην ουσία έχει εδώ και χρόνια εγκαταλειφθεί, αναμένεται να παρουσιαστεί από το υπουργείο στη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και θα τεθεί σε εφαρμογή ως το τέλος του έτους. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η πρωτοβουλία αυτή είχε ανακοινωθεί κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, στο πλαίσιο του ανοίγματος του ανταγωνισμού.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.