ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

2 Μαρτίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Στην Ελλάδα έχει πρόστιμο αν δεν φοράς μάσκα και στην Ιταλία αν την φοράς

1 min read

Δήμαρχος ιταλικής πόλης, επικαλούμενος νομοθεσία περί τρομοκρατίας, θέλει να περιορίσει τη χρήση μάσκας προσώπου από τους πολίτες με πρόστιμο.

Ο δήμαρχος της ιταλικής πόλης Σούτρι, Βιτόριο Σγκάρμπι, προτείνει την επιβολή προστίμων σε όσους φορούν μάσκα σε «ακατάλληλες» περιστάσεις.

Όπως δήλωσε στο πρακτορείο TASS ο δήμαρχος, η ανορθόδοξη αυτή στάση του, θα βοηθήσει στην αναστολή της εξάπλωσης της «υστερίας που σχετίζεται με πανδημία».

Το σκεπτικό του δημάρχου για την τρομοκρατία

Ο Σγκάρμπι, που εκτός από δήμαρχος είναι επίσης διάσημος ιστορικός τέχνης, πολιτιστικός σχολιαστής και τηλεοπτική προσωπικότητα, δήλωσε στο πρακτορείο TASS ότι είχε εκδώσει διάταγμα, το οποίο δεν έχει λάβει ακόμα έγκριση από την κυβέρνηση της Ιταλίας, ζητώντας την επιβολή προστίμου για τη χρήση μάσκας σε περίπτωση που δεν είναι απαιτείται.

«Το διάταγμά μου έχει εκδοθεί σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους για την πρόληψη της τρομοκρατίας» δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο.

Σύμφωνα με την εν λόγω νομοθεσία, οι άνθρωποι δεν πρέπει να καλύπτουν τα πρόσωπά τους σε δημόσιο χώρο. Η παραβίαση αυτού του νόμου μπορεί να οδηγήσει σε ποινή φυλάκισης ενός ή δύο ετών ή σε πρόστιμο έως 2.000 ευρώ.

Ο Σγκάρμπι κατέστησε σαφές πως, όποιος παραβιάζει την απαγόρευση του δεν θα αντιμετωπίζει τόσο σκληρή ποινή, αλλά ότι οι άνθρωποι πρέπει να φορούν μάσκα μόνο όταν το απαιτεί η περίσταση. «Το να φοράς μάσκα στο δείπνο είναι παράλογο», διευκρίνισε.

Δημοσίευση στα Social Media