ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

24 Ιουλίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Στη Σερβία το πρώτο τμήμα των πυραυλικών συστημάτων Pantsir από τη Ρωσία

1 min read

Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας της Σερβίας, τα όπλα είναι «μοναδικά στην περιοχή» και θα βοηθήσουν τη Σερβία να διατηρήσει τη στρατιωτική στάση ουδετερότητας.

Το πρώτο τμήμα των πυραυλικών συστημάτων εδάφους – αέρος Pantsir-S1 παραδόθηκε από τη Ρωσία σε στρατιωτικό αεροδρόμιο της Σερβίας στη Μπατάνιτσα, ανακοίνωσε το Σάββατο ο Σέρβος υπουργός Άμυνας Αλεξάνταρ Βουλίν.

Τον Ιανουάριο, πηγή από τον τομέα της αμυντικής συνεργασίας ανέφερε ότι η Ρωσία και η Σερβία υπέγραψαν συμφωνία για μία συστοιχία, αποτελούμενη από έξι πυραυλικά συστήματα Pantsir-S1, τα οποία επρόκειτο να παραδοθούν φέτος.

Τον Οκτώβριο ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς επιβεβαίωσε την αγορά ενός συστήματος πυραυλικής αεράμυνας Pantsir-S από τη Ρωσία.

Το σύστημα Pantsir-S1

Το πυραυλικό σύστημα Pantsir-S1 έχει σχεδιαστεί για την προστασία ζωτικών στρατιωτικών και βιομηχανικών αντικειμένων από διάφορους τύπους εναέριων απειλών.

Το σύστημα Pantsir-S1 εξάγεται από τη Ρωσία σε πολλές χώρες, όπως η Σερβία, το Βιετνάμ, η Συρία, η Ιορδανία, το Ιράν, το Ιράκ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Τονίζεται ότι οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις αναμένεται να εντάξουν σύντομα σε ενεργό υπηρεσία την πιο προηγμένη έκδοση του συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας Pantsir, το Pantsir-SM.

πηγή: www.sputniknews.gr

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.