ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

17 Ιανουαρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Στην κορύφωσή του το Θείο δράμα με την περιφορά του Επιταφίου [εικόνες]

1 min read
Την κορύφωση του Θείου δράματος την Μεγάλη Παρασκευή με την περιφορά του Επιταφίου βίωσε η Ορθοδοξία με ιδιαίτερη θρησκευτική κατάνυξη.

Στις Εκκλησίες έγινε η περιφορά των ανθοστόλιστων Επιταφίων, με τις υποβλητικές μελωδίες των εγκωμίων του «ω γλυκύ μου έαρ» και του «αι γένεαι πάσαι», να εκφράζουν την οδύνη των χριστιανών για τη θυσία του Θεανθρώπου.

Χιλιάδες πιστοί σε εκκλησίες όλης της χώρας παρακολούθησαν το πρωί την αποκαθήλωση του σώματος του Ιησού από τον σταυρό του μαρτυρίου, ενώ το βράδυ ακολούθησε η περιφορά του επιταφίου.

Δεν ήταν λίγες οι περιοχές της χώρας όπου η περιφορά των Επιταφίων έγινε το μεσημέρι, μετά την τελετή της Αποκαθήλωσης του σώματος του Ιησού από τον σταυρό του μαρτυρίου.

Η ελληνική αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Γιάννη Αμανατίδη θα μεταβεί στο Ναό της Αναστάσεως για την Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός και θα το μεταφέρει στην Ελλάδα.

Το Αγιο Φως αναμένεται να φτάσει το Μ. Σάββατο στις 18:30 στο «Ελ. Βενιζέλος» στην Αθήνα και στις 20:30 στον Διεθνή Αερολιμένα «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.eu.