Τε. Δεκ 2nd, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Στην ΕΛ.ΑΣ. παραδέχονται την αποτυχία του σχεδίου αστυνόμευσης στου Φιλοπάππου -Τι αλλάζει

1 min read

Σύσσωμη η ΕΛ.ΑΣ. βρέθηκε από το Αρχηγείο στου Φιλοπάππου, στο σημείο που βρήκε τραγικό θάνατο ένας 25χρονος μετά από επίθεση αλλοδαπών που λήστεψαν τον ίδιο και την 23χρονη φίλη του.

Στο σημείο όπου έπεσε ο 25χρονος βρέθηκαν σήμερα το πρωί ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αριστείδης Ανδρικόπουλος, η αντιστράτηγος Ζαχαρούχα Τσιριγώτη,  ο αναπληρωτής ΓΑΔΑ, ο διοικητής Ασφάλειας Αττικής, αξιωματικοί της διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνων, της Αμεσης Δράσης και της  ΔΙ.ΑΣ.

Από την ΕΛ.ΑΣ. ουσιαστικά παραδέχονται πως το σχέδιο δράσης για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας στην περιοχή δεν ήταν αποτελεσματικό και ξεκινούν άμεσα οι ενέργειες για την αναβάθμισή του.

Υπενθυμίζεται πως το Ειδικό Σχέδιο Αστυνόμευσης της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής που είχε καταρτιστεί την Άνοιξη για την προστασία των περιοχών με μεγάλη τουριστική κίνηση όπως Φιλοπάππου, Ακρόπολη και Ιστορικό Κέντρο, φαίνεται πως δεν είχε αποτέλεσμα στην συγκεκριμένη περίπτωση, ενώ καταστηματάρχες και κάτοικοι αυτών των περιοχών, αναφέρουν ότι έχει ατονίσει η ένστολη παρουσία και αστυνόμευση της περιοχής. Το συγκεκριμένο σχέδιο είχε χωρίσει την πρωτεύουσα σε 6 τομείς εποχούμενης αστυνόμευσης και 8 πεζών περιπολιών. Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. υποστηρίζουν ότι η περιοχή είναι μεγάλη από την Πνύκα έως Φιλοπάππου, δεν μπορεί να υπάρχει εποχούμενη περιπολία παρά μόνο πεζή, ενώ ο φωτισμός είναι ανεπαρκής.
Ωστόσο όπως αποδεικνύεται το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. μόνο επιτυχημένο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο νέος σχεδιασμός για την αποτελεσματική αστυνόμευση της περιοχής θα περιλαμβάνει:

  • αύξηση πεζών περιπολιών
  • μεικτά συνεργεία ελέγχου στις εισόδους
  • αιφνιδιαστικές αστυνομικές επιχειρήσεις σκούπες
  • αυξάνεται και η διάρκεια των περιπολιών κατά δύο ώρες στην περιοχή. Αντί να σταματούν στις 23:00 θα ολοκληρώνονται στις 01:00

 

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.