ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

4 Δεκεμβρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Στάση εργασίας αύριο στα πρακτορεία ΟΠΑΠ λόγω των νέων μέτρων της κυβέρνησης

1 min read

Η ΠΟΕΠΠΠ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Πρακτόρων Παιχνιδιών Πρόγνωσης ΟΠΑΠ Α.Ε.) αύριο Τετάρτη 24 Νοεμβρίου, ανακοίνωσε πως προχωρά σε προειδοποιητική στάση εργασίας, από το πρωί έως και τις 3 μ.μ., και διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, αλλά και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από κτίρια κυβερνητικών φορέων και αξιωματούχων σε όλη την Ελλάδα.


Στο ΦΕΚ με τα νέα μέτρα εναντίον του κορωνοΐου, απαγορεύτηκε η είσοδος όσων διαθέτουν βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ στα πρακτορεία ΟΠΑΠ και αυτό είναι που φέρνει την αντίδραση των πρακτόρων και της Ομοσπονδίας τους.

«Η εξέλιξη αυτή ήταν ιδιαίτερα αιφνιδιαστική, καθώς δεν είχε προηγηθεί καμία σχετική αναφορά, διαβούλευση ή προειδοποίηση σε όσες επαφές είχαμε ως κλάδος με κρατικούς αξιωματούχους τις τελευταίες ημέρες. Ακόμα μεγαλύτερη όμως ήταν η έκπληξη μας όταν διαπιστώσαμε ότι όσοι διαθέτουν βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ μπορούν να εισέρχονται κανονικά (έστω και με έλεγχο των σχετικών πιστοποιητικών) σε όλο το υπόλοιπο λιανεμπόριο, είτε μιλάμε για μαγαζιά της γειτονιάς, είτε για οργανωμένες αλυσίδες καταστημάτων. Αναρωτιόμαστε πώς είναι δυνατόν να ισχύει αυτό για όλα τα εμπορικά καταστήματα, αλλά όχι για το δίκτυο των καταστημάτων μας, που με μηδενική φοροδιαφυγή συνιστούμε το μεγαλύτερο και πλέον οργανωμένο εμπορικό δίκτυο σε όλη την Ελλάδα» αναφέρει σε ανοιχτή επιστολή της η ΠΟΕΠΠΠ.

Οι επιπτώσεις που αναφέρουν οι πράκτορες

Οι πράκτορες αναφέρουν πως είναι χαρακτηριστικές οι επιπτώσεις στα έσοδα του Κράτους, καθώς η απαγόρευση εισόδου σε όσους έχουν υποβληθεί σε εργαστηριακό έλεγχο στρέφει αυτούς τους πελάτες στον παράνομο τζόγο, δηλαδή σε “μαγαζιά” από το οποία το Ελληνικό Δημόσιο δεν λαμβάνει ούτε ένα ευρώ και όπου η τήρηση των υγειονομικών μέτρων είναι μια άγνωστη έννοια.

«Επιπλέον, το μέτρο αυτό συνιστά μια ακόμη έμμεση μορφή ενίσχυσης του online ανταγωνισμού έναντι των καταστημάτων μας, όπως συμβαίνει σε όλη την πορεία της πανδημίας μέχρι και σήμερα» επισημαίνουν και για αυτούς του λόγους, η ΠΟΕΠΠΠ και οι κατά τόπους Ενώσεις Πρακτόρων ΟΠΑΠ ανά τη χώρα αποφάσισαν να ξεκινήσουν άμεσα δυναμικές κινητοποιήσεις.

Τι ζητούν από την Ελληνική Πολιτεία

Στο πλαίσιο αυτό και ως ελάχιστο μέτρο για την αποφυγή της οικονομικής καταστροφής τους, η ΠΟΕΠΠΠ αιτείται άμεσα από την Ελληνική Πολιτεία:

1.Πρόβλεψη εναλλακτικών τρόπων λειτουργίας για τα καταστήματα μας που θα επιτρέπουν την είσοδο και εξυπηρέτηση γρήγορων συναλλαγών με όλους τους πολίτες.
2.Να επιτραπεί στα καταστήματα του δικτύου του ΟΠΑΠ η παραμονή όσων διαθέτουν βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού ελέγχου, όπως συμβαίνει και σε άλλους κλάδους.
3.Να μετακυλιστεί το βάρος της ευθύνης τήρησης των μέτρων (π.χ. κατοχή και επίδειξη πιστοποιητικών εμβολιασμού) στους πελάτες-καταναλωτές.

Να υιοθετηθούν επίσης μέτρα στήριξης που μπορούν να δώσουν άμεσα μια “ανάσα” στα καταστήματα μας και να προλάβουν την οικονομική καταστροφή του κλάδου μας, όπως συγκεκριμένα:

1.Άρση της υποχρέωσης περί επιστροφής οποιοδήποτε ποσού από τις ενισχύσεις που έχουμε εισπράξει με τη μορφή των προκαταβολών.
2.Επιδότηση ενοικίου.
3.Αναστολή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων (εισόδημα και ρυθμίσεις).
4.Ένταξη του κλάδου μας σε πρόγραμμα χρηματοδότησης ΕΣΠΑ.
5.Κάλυψη του δώρου Χριστουγέννων, λαμβανομένων υπόψη των επιπρόσθετων μισθολογικών αναγκών που δημιουργούνται λόγω των επιβληθέντων μέτρων.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.