Κυ. Αυγ 9th, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Στα… κάγκελα οι αστυνομικοί με την Κασιμάτη για το “μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι”!

1 min read

Τρεις λέξεις -αλλά… ποιες λέξεις- που είπε δημοσίως στο Facebook η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίνα Κασιμάτη, ήταν αρκετές για να προκαλέσουν την αντίδραση των αστυνομικών.

Οι αντιδράσεις από την πλευρά των αστυνομικών είναι σφοδρότατες, μετά την απίστευτη ανάρτηση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίνας Κασιμάτη στο Facebook.

Η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης έγραψε το σύνθημα «μπάτσοι – γουρούνια – δολοφόνοι» (!) σε δημόσιο σχόλιό της κάτω από μία ανάρτηση για την γκάφα της ΕΡΤ, όπου η Ντόρα Μπακογιάννη εμφανίστηκε ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Κασιμάτη

«Η διεύρυνση γκαζώνει, μπάτσοι-γουρούνια-δολοφόνοι» ήταν το ακριβές σχόλιο της κ. Κασιμάτη, με την ίδια να αναφέρει στην συνέχεια ότι… αστειευόταν.

Κάτι που όμως δεν εμπόδισε τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Μπογδάνο να ζητήσει από τον Αλέξη Τσίπρα τη διαγραφή της

Παρέμβαση από την ΠΟΑΣΥ για τα σχόλια της Κασιμάτη

Οι αντιδράσεις όμως δεν σταματούν εδώ. Το συγκεκριμένο σχόλιο προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της ΠΟΣΥ η οποία με ανακοίνωσή της ζητάει τη συγγνώμη της βουλετή, σε διαφορετική περίπτωση θα προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση για την Νίνα Κασιμάτη

«Η Ομοσπονδία μας καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Βουλευτή Β´ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ, κας Νίνας Κασιμάτη, η οποία απρόκλητα και άστοχα χρησιμοποίησε σε δημόσια ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης το γνωστό, θλιβερό, συκοφαντικό και εξευτελιστικό για τους αστυνομικούς απολιθωμένο «σύνθημα»!

Η κα βουλευτής θα έπρεπε, ως εκ της ιδιότητάς της να γνωρίζει, άλλως την πληροφορούμε, ότι οι άνδρες και γυναίκες αστυνομικοί σε όλη τη Χώρα δεν είναι «μπάτσοι», αλλά κρατικοί λειτουργοί με υψηλό το δημοκρατικό τους φρόνημα, οι οποίοι πασχίζουν καθημερινά υπό αντίξοες και επικίνδυνες συνθήκες να διαφυλάξουν το αγαθό της ασφάλειας της κοινωνίας και τελικά τις αρχές της δημοκρατίας. Δεν είναι «γουρούνια» ούτε ασφαλώς «δολοφόνοι» και δεν επιτρέπεται σε οποιονδήποτε, πολύ περισσότερο σε έναν εκπρόσωπο του Νομοθετικού να αναμασά τέτοιας εφηβικής αφέλειας και μεταχουντικής συμπλεγματικής νοοτροπίας συνθήματα, ακόμα και δίκην αστεϊσμού!

Η διασπορά του συνθήματος στο ευρύ κοινό πλήττει τον αστυνομικό θεσμό και προσβάλλει την προσωπικότητα των συναδέλφων μας, υποβαθμίζει τον Έλληνα Αστυνομικό σε αναλώσιμο και περιφρονημένο είδος και όχι σε κρατικό λειτουργό, σωστό επαγγελματία και περήφανο πολίτη μιας ευνομούμενης Χώρας.

Καλούμε τους αρμόδιους Θεσμούς να εξασφαλίζουν και θωρακίσουν την Αστυνομία και τους Αστυνομικούς, ώστε να ασκούν τα καθήκοντά τους, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους Νόμους του Κράτους.

Καλούμε την κα Βουλευτή, έστω και τώρα, να αντιληφθεί το ολίσθημά της και να ζητήσει δημόσια συγνώμη για την αχαρακτήριστη αυτή ενέργειά της.

Κασιμάτη

Εάν δεν το πράξει, χωρίς περιστροφές και μισόλογα, ανταποκρινόμενη στο θεσμικό της ρόλο, ως εκπρόσωπος κόμματος εξουσίας, σημαίνει ότι εννοεί την κάθε συκοφαντική της λέξη, οπότε θα προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη, για να προστατεύσουμε την πληγωμένη τιμή και υπόληψη της Ελληνικής Αστυνομίας και του προσωπικού της που εκπροσωπούμε».

Αντιδρά και η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά για το σχόλιο της Κασιμάτη

«Δεν θα μπούμε στη διαδικασία να αποδείξουμε αν ως επαγγελματίες εργαζόμενοι, και μάλιστα στην Περιφέρεια του Πειραιά που πολιτεύεται η κα Βουλευτής, είμαστε «Γουρούνια και Δολοφόνοι», αυτό άλλωστε απαντάται καθημερινά από το έργο μας, υπηρετώντας και προστατεύοντας τον πολίτη, με υπέρβαση του ωραρίου εργασίας μας, με κίνδυνο της σωματικής μας ακεραιότητας ή και της ζωής μας, με μηδαμινά μέσα, ακόμη και με χρήματα από την τσέπη μας που τα στερούνται οι οικογένειές μας, καθώς επίσης και από τους χιλιάδες τραυματίες και δεκάδες νεκρούς συναδέλφους μας», αναφέρει η ανακοίνωση, καταλήγοντας πως αφήνει «στην κρίση του Ελληνικού Λαού και ιδιαίτερα της Τοπικής Κοινωνίας την κα Βουλευτή», αναφέρει η ανακοίνωση.

Η απάντηση της Κασιμάτη στους αστυνομικούς

Μετά τον… σάλο, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε ανοιχτή επιστολή στην Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά, στην οποία δηλώνει…έκπληκτη για το γεγονός πως οι αστυνομικοί προσεβλήθησαν, αναφέροντας πως “αυτή τη φράση τη χρησιμοποίησα ως μέρος σκωπτικού σχολίου μου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, κατά τη διάρκεια άσχετου διαλόγου για άλλο ζήτημα, που προδήλως καμία σχέση δεν είχε ούτε καταφερόταν αντικειμενικά και υποκειμενικά στο αστυνομικό σώμα, όπως επίσης εσείς περιγράφετε, άρα και δεν συνιστά έκφραση της αντίληψής μου για την ΕΛ.ΑΣ. όπως την εκλάβατε, και γι’ αυτό λυπάμαι για τη χρήση της και την παρεπόμενη παρερμηνεία της”.

Δείτε ολόκληρη την ανάρτησή της

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.