ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
26 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Στα χέρια Ρώσων τρεις Βρετανοί- σε κακή κατάσταση ο ένας – Άγριο κυνηγητό επίλεκτης ομάδας 100 Βρετανών

1 min read

Άγρα βεντέτα ρωσικών και βρετανικών ειδικών δυνάμεων έχει ξεσπάσει στο ουκρανικό έδαφος. Οι Ρώσοι έδωσαν στην δημοσιότητα λίστα 100 Βρετανών μισθοφόρων με όλα τα στοιχεία τους, oνόματα, ημερομηνίες γέννησης, ID κτλ. 

Spetsnaz έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για την εξάλειψη ολόκληρης της βρετανικής δύναμης. Όλες οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν την μεγάλη εμπλοκή της Βρετανίας στο έδαφος της Ουκρανίας με τακτικές ειδικές δυνάμεις και ιδιωτικές μισθοφορικές εταιρείες.

Υπενθυμίζουμε ότι πριν λίγες ημέρες οι Ρώσοι είχαν εντοπίσει την είσοδο βρετανικών ειδικών δυνάμεων SAS στην Ουκρανία.

Επιβεβαιώνουν οι Βρετανοί: 3 αιχμάλωτοι και ένας νεκρός 

Πριν λίγο οι Ρώσοι έδωσαν στην δημοσιότητα βίντεο με την ανάκριση ενός ακόμη Βρετανού αιχμαλώτου, του Andrew Hill.

Τα άσχημα νέα για την κυβέρνηση Μ.Τζόνσον δεν σταματούν εδώ. Ακόμη δύο Βρετανοί αιχμαλωτίστηκαν πριν λίγες ώρες.

Σύνολο 3 Βρετανοί αιχμάλωτοι και ένας νεκρός, ο Scott Sibley

Το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας επιβεβαίωσε τις εξελίξεις αυτές και σημειώνει ότι “ο Βρετανός υπήκοος Sibley σκοτώθηκε στην Ουκρανία ενώ αγνοείται ένας ακόμη.

Οι φίλοι του Sibley, με το παρατσούκλι Sibs, απέτισαν φόρο τιμής στον βετεράνο, ο οποίος πιστεύεται ότι πέθανε στις 23 Απριλίου, και δημιούργησαν μια σελίδα GoFundMe για να συγκεντρώσουν χρήματα για την κηδεία του”.

Μάλιστα το Sky News πήρε συνέντευξη και από την μητέρα του Βρετανού αιχμαλώτου Andrew Hill.

Υπενθυμίζουμε πως δύο ακόμη Βρετανοί είναι αιχμάλωτοι των Ρώσων Πρόκειται για τον Aiden Aslin, 28 ετών και τον Shaun Pinner, 48 ετών. 

Δείτε στο βίντεο τι λένε οι Βρετανοί

Βρετανικά ΜΜΕ: Αδύναμος και σε κακή κατάσταση ο Andrew Hill 

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο που δείχνει έναν τραυματία Βρετανό, ο οποίος αιχμαλωτίσθηκε στην Ουκρανία και ανακρίνεται από ρωσικές δυνάμεις.

Πρόκειται για τον Andrew Hill. Βρετανικά ΜΜΕ σχολιάζουν πως έχει μπανταρισμένο το αριστερό του χέρι, μερικούς πρόχειρους επιδέσμους γύρω από το κεφάλι του και αίμα στο δεξί του χέρι.

«Δεν έχω βαθμό… Ξέρω μόνο ότι η λεγεώνα των ξένων είπε ότι θα μπορούσα να βοηθήσω», απαντάει ο Andrew Hill στο ερώτημα ποιος είναι ο βαθμός του.

Ερώτηση: Τι θα θέλατε να πείτε στους άλλους Άγγλους που αποφασίζουν να πάνε στην Ουκρανία;

—Πρέπει να το σκεφτούν πραγματικά… αν… Αυτό δεν μας αφορά. «Θα πρέπει να το σκεφτούν πολύ, δεν είναι δική μας δουλειά» Στους Βρετανούς υποσχέθηκαν χρήματα για «βοήθεια», αλλά «κανείς δεν πήρε τα χρήματα»…

Όταν ο ίδιος ρωτάει αν είναι ασφαλής, ένας από τους Ρώσους απαντά:

«Ναι, είσαι απολύτως ασφαλής».

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι ο Βρετανός παραδόθηκε στα ρωσικά στρατεύματα στην περιοχή του Nικολάιφ στη νοτιοδυτική Ουκρανία και ότι έφερε όπλο.

Ο Βρετανός αιχμάλωτος δήλωσε στους Ρώσους ότι είναι από το Πλίμουθ στη νότια Αγγλία, ότι έχει τέσσερα παιδιά και μια σύντροφο. Είπε ότι ταξίδεψε με δική του απόφαση για να βοηθήσει την Ουκρανία. Οι Ρώσοι στρατιώτες του πήραν το διαβατήριό του.

Οι Ρώσοι είπαν ότι θα του παρασχεθεί ιατρική περίθαλψη για τα τραύματά του, τα οποία φαίνεται να περιλαμβάνουν κάποιο τραύμα από σφαίρα.

Tα βρετανικά ΜΜΕ αναφέρουν πως ο “Andrew Hill φαινόταν αδύναμος και φοβόταν για την ασφάλειά του. Υποβλήθηκε σε ανάκριση από τους Ρώσους”

Είναι αξιοσημείωτο ότι οι Βρετανοί έδειξαν μόνο 20 δευτερόλεπτα από το βίντεο της ανάκρισης του Andrew Hill ενώ το δεύτερο βίντεο διαρκεί πάνω από 2 λεπτά.

Δείτε το βίντεο με την ανάκριση των Ρώσων

Ο μαχητής είπε στην κάμερα ότι είχε λάβει τις πρώτες βοήθειες για ένα τραύμα από πυροβολισμό από Ρώσους στρατιώτες

Θεωρείται ότι οι δύο άνδρες πολεμούσαν εναντίον Ρώσων μαχητών αφού ενώθηκαν με Ουκρανούς στρατιώτες ως εθελοντές, αλλά αυτό παραμένει ανεπιβεβαίωτο.

Οι φίλοι του Sibley, με το στοργικό παρατσούκλι Sibs, απέτισαν φόρο τιμής στον βετεράνο, ο οποίος πιστεύεται ότι πέθανε στις 23 Απριλίου, και δημιούργησαν μια σελίδα GoFundMe για να συγκεντρώσουν χρήματα για την κηδεία του.

Ο Scott Sibley, βετεράνος των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων, ονομάστηκε ως ο πρώτος Βρετανός που πέθανε πολεμώντας στην Ουκρανία

Ο Scott Sibley, βετεράνος των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων, ονομάστηκε ως ο πρώτος Βρετανός που πέθανε πολεμώντας στην Ουκρανία

Ο Willy Joseph Cancel (πάνω), 22 ετών, από την Orange County της Νέας Υόρκης, σκοτώθηκε ενώ πολεμούσε μαζί με τις ουκρανικές δυνάμεις αφού η ιδιωτική εταιρεία ασφαλείας στην οποία εργαζόταν τον έστειλε στον πόλεμο

Ο Willy Joseph Cancel (πάνω), 22 ετών, από την Orange County της Νέας Υόρκης, σκοτώθηκε ενώ πολεμούσε μαζί με τις ουκρανικές δυνάμεις αφού η ιδιωτική εταιρεία ασφαλείας στην οποία εργαζόταν τον έστειλε στον πόλεμο

«Ο Σκοτ ​​ήταν γιος, πατέρας, αδελφός και θείος», έγραψε ο φίλος του Κρεγκ στη σελίδα. «Για μένα ήταν ένας φίλος όσο κανένας άλλος και το πιο γενναίο άτομο που είχα τη χαρά να γνωρίσω, ήταν τόσο καλός όσο ένας αδερφός μου.

«Η ζωή του μπορεί να κόπηκε απότομα, αλλά έζησε στο έπακρο και έκανε τα πράγματα με τον τρόπο των Sibs, μέχρι το τέλος».

Μια άλλη σελίδα συγκέντρωσης χρημάτων που δημιουργήθηκε για τους συγγενείς του Sibley περιέγραψε το «μολυσματικό γέλιο» του, προσθέτοντας: «Όλοι έχουμε αναμνήσεις μαζί του και μας έχει βοηθήσει με διαφορετικούς τρόπους».

Ο Sibley αφήνει πίσω την κόρη του, η οποία διαγνώστηκε με νευροβλάστωμα υψηλού κινδύνου σταδίου 4, μια σπάνια μορφή καρκίνου που επηρεάζει κυρίως μικρά παιδιά.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, οι Βρετανοί Aiden Aslin, 28 ετών, και Shaun Pinner, 48, συνελήφθησαν από τις ρωσικές δυνάμεις και έκτοτε έχουν παρελάσει στα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης όπου παρακάλεσαν να τους ανταλλάξουν με κρατούμενο υπέρ του Κρεμλίνου.

Ο Shaun Pinner (αριστερά) και ο Aiden Aslin (δεξιά), που υπηρετούσαν στους Ουκρανούς πεζοναύτες, συνελήφθησαν από τα στρατεύματα του Πούτιν στην πόλη Μαριούπολη νωρίτερα αυτό το μήνα

Η Άσλιν και ο Σον Πίνερ ζήτησαν την περασμένη εβδομάδα στη ρωσική κρατική τηλεόραση να παρέμβει ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον και να διασφαλίσει ότι ανταλλάσσονταν με τον σύμμαχο του Βλαντιμίρ Πούτιν Βίκτορ Μεντβεντσούκ, ο οποίος κρατείται από τις ουκρανικές αρχές.

Ο Πίνερ είναι πρώην στρατιώτης της Βασιλικής Αγγλίας και έχει ξεκαθαρίσει ότι θεωρεί την Ουκρανία τη δεύτερη χώρα του, όπου παντρεύτηκε.

Ο νόμος περί στρατολόγησης ξένων χωρών του Ηνωμένου Βασιλείου εμποδίζει τους πολίτες να ενταχθούν σε ξένους στρατούς που πολεμούν χώρες σε ειρήνη με τη Βρετανία και ο υπουργός Εξωτερικών και ο υπουργός Άμυνας της κυβέρνησης έχουν προειδοποιήσει ενάντια στους Βρετανούς που πολεμούν στην Ουκρανία μετά την έναρξη του πολέμου στα τέλη Φεβρουαρίου.

Λίγες μέρες μετά την εισβολή στις 24 Φεβρουαρίου, η υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας επικρίθηκε αφού είπε ότι θα υποστήριζε «απόλυτα» τους Βρετανούς που επέλεξαν να βοηθήσουν την πολεμική προσπάθεια.

Οι φίλοι του Sibley, με το στοργικό παρατσούκλι Sibs, απέτισαν φόρο τιμής στον βετεράνο, ο οποίος πιστεύεται ότι πέθανε στις 23 Απριλίου, και δημιούργησαν μια σελίδα GoFundMe για να συγκεντρώσουν χρήματα για την κηδεία του.  Η Sibley υπηρέτησε στη Μοίρα Logistic Support Commando του Βρετανικού Στρατού

«Οι άνθρωποι μπορούν να πάρουν τις αποφάσεις τους», είπε. «Ο λαός της Ουκρανίας αγωνίζεται για ελευθερία και δημοκρατία, όχι μόνο για την Ουκρανία, αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη. Οπωσδήποτε, αν ο κόσμος θέλει να υποστηρίξει αυτόν τον αγώνα, θα τους υποστήριζα να το κάνουν».

Ο ιστότοπος της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου προειδοποιεί: «Εάν ταξιδεύετε στην Ουκρανία για να πολεμήσετε ή για να βοηθήσετε άλλους που εμπλέκονται στη σύγκρουση, οι δραστηριότητές σας μπορεί να θεωρηθούν αδικήματα κατά της βρετανικής νομοθεσίας και μπορεί να διωχθείτε κατά την επιστροφή σας στο ΗΒ».

Στην αρχή της εισβολής, η Ουκρανία ενθάρρυνε τους ξένους να προσφέρουν την υποστήριξή τους. Ο πρόεδρος Ζελένσκι ισχυρίστηκε ότι 16.000 αλλοδαποί έχουν ταξιδέψει στην Ουκρανία για να αντισταθούν στους Ρώσους.

Τον Μάρτιο, ομάδες Βρετανών συγκεντρώθηκαν έξω από την πρεσβεία της Ουκρανίας στο Λονδίνο για να προσφέρουν την υποστήριξή τους.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.