ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
26 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για την κακοποίηση του 4χρονου από τον πατέρα του

1 min read

Στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου αναβιώνει σήμερα (8/10/2019) κεκλεισμένων των θυρών, η υπόθεση ασέλγειας ανηλίκου από τον ίδιο του τον πατέρα.

Στο εδώλιο κάθεται ένας άνδρας ο οποίος φέρεται να προέβαινε σε ασελγείς πράξεις εις βάρος του παιδιού κάθε φορά που το φιλοξενούσε στο σπίτι του, αφού η μητέρα του δεν βρίσκεται στη ζωή.

Οι αποκαλύψεις της παιδοψυχολόγου

H παιδοψυχολόγος στην οποία απευθύνθηκε θορυβημένη η γιαγιά του 4χρονου μετά και την τραγική απώλεια της μητέρας του, σόκαρε σήμερα το δικαστήριο.

Η γυναίκα μετά την απώλεια της κόρης της παρατήρησε μια αλλαγή στην συμπεριφορά του, ενώ ο ανήλικος φέρεται να αντιδρούσε κάθε φορά που επρόκειτο να επισκεφτεί τον πατέρα, με περίεργα ξεσπάσματα και κλάματα γεγονός που προβλημάτιζε.

Όπως είπε η ίδια η ψυχολόγος και παρά τις προσπάθειες που έκανε για «ανοιχτεί» το παιδί και να μιλήσει, πέρασαν τουλάχιστον τρεις μήνες για να το καταφέρει.

Μάλιστα σύμφωνα με την ίδια η περίεργη συμπεριφορά του μέσα από το παιχνίδι αποτέλεσε «κλειδί» στα όσα επρόκειτο να αποκαλυφθούν στην συνέχεια.

Την ίδια ώρα και σύμφωνα με όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο, ο πατέρας φέρεται πως φιλούσε στο στόμα τον μικρό, ενώ προέβαινε και σε άλλες ασελγείς πράξεις.

Η ψυχολόγος, μιλώντας στο ακροατήριο τόνισε πως είναι βέβαιη ότι τα όσα περιέγραψε ο 4χρονος είναι απολύτως βιωματικά και ότι δε πρόκειται για φαντασιώσεις.

Μάλιστα σημείωσε πως το παιδάκι για αρκετά χρόνια μετά αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα στην κοινωνική του ζωή καθώς παρουσίαζε περίεργες συμπεριφορές τόσο στο σχολείο όσο και στις εξωσχολικές δραστηριότητες που παρακολουθούσε.

Μάλιστα ο μικρός φέρεται να παρενοχλούσε άλλα αγοράκια είτε κατεβάζοντας τα εσώρουχα τους, είτε κατεβάζοντας τα δικά του…

Πρόκειται για μια δύσκολη περίπτωση όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η ψυχολόγος, στην οποία επέμενε ιδιαιτέρως η ίδια καθώς πρόκειται για ένα πονεμένο παιδί.

Επιμένει στην «αθωότητα» του πατέρα η υπεράσπιση

Την ίδια ώρα η υπεράσπιση αρνείται τις κατηγορίες εις βάρος του πατέρα και υποστηρίζει με σθένος την αθωότητα του.

Μάλιστα κάνει λόγο για «κατασκευασμένες» κατηγορίες που έχουν ως στόχο να τον πλήξουν από την επιμέλεια του παιδιού.

Όπως υποστηρίζει στο ακροατήριο μάλιστα υπάρχουν ακόμα δύο πραγματογνωμοσύνες από ειδικούς παιδοψυχολόγους που αποφαίνονται ότι δεν μπορεί να τεκμηριωθεί επιστημονικά αν έχει τελεστεί σεξουαλικη κακοποίηση.

Η δίκη συνεχίζεται με την εξέταση μάρτυρα.

Το χρονικό

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε πριν από λίγα χρόνια, μετά την καταγγελία που έκανε η γιαγιά του παιδιού στις αρχές, καθώς παρατήρησε ραγδαία αλλαγή στη συμπεριφορά του τότε 4χρονου αγοριού και σθεναρή άρνηση να επισκέπτεται τον πατέρα του.

Το αγοράκι ζούσε με τη γιαγιά του, στην οποία είχε ανατεθεί η επιμέλειά του μετά τον θάνατο της μητέρας του.

Θορυβημένη η γιαγιά ζήτησε τη γνώμη ειδικών για την ασυνήθιστη συμπεριφορά του αγοριού και όπως προέκυψε στη συνέχεια το παιδάκι είχε υποστεί κακοποίηση.

Η καταγγελία της γιαγιάς σε βάρος του πατέρα του παιδιού ήταν ζήτημα χρόνου, ωστόσο ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Με πληροφορίες από cretapost.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.