Σα. Οκτ 24th, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

ΣΟΚ! Χτυπήθηκαν από τους Τούρκους φρουρούς τους οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί…

1 min read

Επιβεβαίωση για αυτά που έγραψε το makeleio.gr από την πρώτη ώρα για την απαγωγή των δυο στρατιωτικών μας

Η επίσημη εκδοχή για το πώς έπεσαν στα χέρια των Τούρκων τα δύο στελέχη του Ελληνικού Στρατού δεν είναι μόνο γεμάτη κενά, αλλά αντικρούεται και από το ίδιο το ρεπορτάζ.
Σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στο οικογενειακό περιβάλλον του λοχία Κούκλατζη (και όχι Κουκλατζή – η οικογένεια ήρθε από το Κάραγατς το ’23), οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί δεν χάθηκαν στο χιόνι. Αντίθετα – και αυτό μεταδίδεται με κάθε συναίσθηση της βαρύτητάς του – οι πληροφορίες αναφέρονται σε ενέδρα και ουσιαστικά απαγωγή του λοχία και του ανθυπολοχαγού από προκεχωρημένο φυλάκιο της 3ης Ταξιαρχίας «Ρίμινι», πρώην 31ο Σύνταγμα Πεζικού, που εδώ και λίγα χρόνια μεταφέρθηκε 18 χιλιόμετρα έξω από την Ορεστιάδα. Στο φυλάκιο, δε, υπήρχαν και άλλοι στρατιώτες, με τους οποίους είναι πλέον σχεδόν αδύνατον να έλθει κανείς σε επαφή.
Επιπλέον στοιχείο που ενισχύει τις υποψίες ότι η εκδοχή που εκπέμπεται από την ελληνική πλευρά είναι ανακριβής, αν όχι εσκεμμένα ψευδής, αποτελεί και το γεγονός ότι οι αξιωματικοί, ως γνωστόν, δεν περιπολούν.
Συνεπώς, είναι πολύ δύσκολο να πρόκειται για περίπολο, όπως λέει η κυβέρνηση. Ακόμα όμως και να επρόκειτο για περίπολο, οι γνώστες στρατιωτικών ζητημάτων ξέρουν καλά πως τέτοια περιστατικά, δηλαδή κατά λάθος παρουσία προσωπικού της μίας χώρας σε περιοχή της άλλης, δεν είναι ασυνήθιστα και κατά κανόνα λύνονται σε διάστημα λίγων ωρών χωρίς καμιά δημοσιότητα. Βέβαια, τελευταία τα πράγματα έχουν αλλάξει.
Απόδειξη είναι πως οι ελληνικές επιλαρχίες τις τελευταίες δύο εβδομάδες κινούν κατά τη διάρκεια της νύχτας άρματα Leopard (τα Μ60 είναι πλέον στα νησιά) ούτως ώστε να προστατεύουν τα φυλάκια έναντι ύποπτης τουρκικής κινητικότητας. Δεν θα μπούμε στη φιλολογία που θέλει το περιστατικό να είναι μέχρι και στημένο, ούτως ώστε να «διευκολυνθεί» ο πρωθυπουργός στο να εκδώσει τους οκτώ Τούρκους. Θα μείνουμε στο ότι τα πράγματα δεν φαίνεται να είναι έτσι όπως παρουσιάζονται, επιμένοντας στο να μάθουμε τί πραγματικά συνέβη, ευχόμενοι τη σύντομη λήξη της περιπέτειας του Έλληνα λοχία, αλλά και του ανθυπολοχαγού (που μαθαίνουμε ότι είναι ιδιαίτερα ικανός νέος αξιωματικός, ο οποίος παράλληλα με τα καθήκοντά του εκτελεί διδακτορικό στον Επιχειρησιακή Έρευνα).

Ο ταξίαρχος της δύναμης των δύο συλληφθέντων Ελλήνων στρατιωτικών, πέρασε στην Τουρκία για να δει την κατάσταση των ανδρών. Εκεί διαπίστωσε ότι και οι δύο έχουν χτυπηθεί από τους Τούρκους φρουρούς τους, σύμφωνα με πληροφορίες της Athens Voice.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίον οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί έκρυβαν τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, ενώπιον των καμερών των Τούρκων δημοσιογράφων, πάντα με εντολή των τουρκικών αρχών.

meaculpa.gr -makeleio.gr-pentapostagma.gr-AthensVoice

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.