ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
26 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σοκ και δέος Ετοιμάζεται νέα σφαγή συντάξεων

1 min read

Η νεοφιλελεύθερη συνταγή που επεξεργάζεται η κυβέρνηση και προανήγγειλε ο πρωθυπουργικός σύμβουλος Αλ. Πατέλης.

Σοκ και δέος προκαλεί στους συνταξιούχους η έμμεση πλην όμως σαφής προαναγγελία του επικεφαλής οικονομικού συμβούλου του πρωθυπουργού Αλέξη Πατέλη για «κούρεμα» των συντάξεων. Σε συνέντευξή του περιέγραψε αναλυτικά το περιβόητο νέο μοντέλο για τη δήθεν ανάπτυξη της χώρας, το οποίο δεν είναι άλλο από την εφαρμογή του κεφαλαιοποιητικού συστήματος στο Ασφαλιστικό, ώστε, όπως δηλώσε κυνικά ο κ. Πατέλης, «να πάψει το κράτος να παίρνει τα λεφτά των νέων και να τα δίνει στους ηλικιωμένους», καθώς, όπως υποστηρίζει, «δεν είναι λύση να μοιράζεις λεφτά».

Σύμφωνα με όσα αποκαλυπτικά παραδέχεται ο στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, η πρόταση που έχει υποβάλει στην κυβέρνηση είναι η βασική σύνταξη να παραμείνει η ίδια, αλλά στη συμπληρωματική και την επικουρική «σταματάμε να παίρνουμε τα λεφτά των νέων και να τα δίνουμε στους ηλικιωμένους. Αντ’ αυτού, δημιουργείται ένας ατομικός κουμπαράς. Ο κάθε νέος, όταν θα βάζει στην άκρη ένα κομμάτι του μισθού κάθε μήνα για τη μελλοντική επικουρική του σύνταξη, θα ξέρει ότι αυτό είναι εκεί, δικό του και θα το παρακολουθεί να αβγατίζει», όπως αναφέρει επί λέξει. Η νεοφιλελεύθερη και ανάλγητη συνταγή που επεξεργάζεται η κυβέρνηση προκαλεί έντονη ανησυχία, καθώς, μεταξύ άλλων, δεν υπάρχει απολύτως καμία δέσμευση για το τι μέλλει γενέσθαι με τις συντάξεις των σημερινών πολύπαθων συνταξιούχων. Τουναντίον.

Ο Αλέξης Πατέλης -του οποίου αρμοδιότητα δεν αποτελεί το Ασφαλιστικό, ωστόσο, όπως φαίνεται, επιλέχθηκε για να κάνει τη βρόμικη δουλειά- προαναγγέλλει επί της ουσίας ότι ακόμη και τα κουτσουρεμένα χρήματα που θα δοθούν σήμερα στους συνταξιούχους, μέσω των αναδρομικών, θα επιστρέψουν στο αδηφάγο κράτος μέσω των μειώσεων στις συντάξεις. Πόση κοροϊδία και πόσα ψέματα να αντέξουν πια οι συνταξιούχοι;

Ωμή παραδοχή

Η ωμή παραδοχή του Αλέξη Πατέλη προκάλεσε την οξεία αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με την Εφη Αχτσιόγλου να σημειώνει ότι η ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, κατά το μοντέλο του «ασφαλιστικού Πινοσέτ», επανέρχεται στο προσκήνιο ως κεντρική προτεραιότητα της κυβέρνησης. «Ο στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη με την κανιβαλική δήλωση ότι “σταματάμε να παίρνουμε τα λεφτά των νέων και να τα δίνουμε στους ηλικιωμένους” ουσιαστικά αναιρεί με μία φράση τον χαρακτήρα της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης, την αναδιανεμητική της λειτουργία και κάθε στοιχείο αλληλεγγύης των γενεών» αναφέρει συγκεκριμένα η πρώην υπουργός Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ίδια άλλωστε επισημαίνει ότι ο κ. Πατέλης δεν δίνει καμία απάντηση για το πώς θα καταβάλλονται οι επικουρικές στους σημερινούς συνταξιούχους, αφού οι σημερινές εισφορές πληρώνουν τις σημερινές συντάξεις.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Νίκος Παππάς, που έκανε λόγο για «χυδαίο κοινωνικό αυτοματισμό», σημειώνοντας ότι δεν φταίνε οι ηλικιωμένοι για το Ασφαλιστικό, όπως δεν φταίνε οι νέοι για τον κορονοϊό.

Εν τω μεταξύ, τους τόνους ανέβασε και η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, που κατήγγειλε ότι ο Αλέξης Πατέλης προανήγγειλε κούρεμα συντάξεων… υπέρ των νέων. «Δεν μας είπε όμως πόσοι νέοι, άνεργοι και ολόκληρες οικογένειες ζουν από αυτές τις συντάξεις που δεν είναι κάποια “δωρεά του κράτους”, αλλά οι εισφορές των νυν συνταξιούχων, σε αντίθεση με τα λαθρο-επιδόματα για τα οποία δεν έβγαλε άχνα» σχολίασε δηκτικά η Ελληνική Λύση, εκτιμώντας ότι οι πολίτες θα πρέπει να ετοιμάζονται για ακόμα μία «προδοσία» της Ν.Δ.

πηγη dimokratianews

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.