ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
27 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σκοτσέζικο ντους και ευθεία απειλή κυρώσεων από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προς την Τουρκία

1 min read

“Σκοτσέζικο ντους” για την Τουρκία τα όσα είπε ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα Ευρώπης και Ευρασίας Γουές Μίτσελ.

•Για τα όσα υποστηρίζει ότι θα κάνει η Τουρκία στην κυπριακή ΑΟΖ το μήνυμα ήταν σαφέστατο:

“Η παρενόχληση των γεωτρήσεων στην ΑΟΖ της Κύπρου δεν είναι κάτι που θα επιτρέψουμε να περάσει απαρατήρητο και κάτι για το οποίο δεν θα μιλήσουμε”.

Είναι μάλλον η πιο “κοφτή” δήλωση που έχει ακουστεί από τις ΗΠΑ για τις “ψευτομαγκιές” της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ. Με δυο λόγια οι Αμερικανοί τους υπενθύμισαν ότι στην περιοχή έχουν επενδυθεί και παίζονται δισεκατομμύρια.

•Από το κρύο στο ζεστό. Ο Μίτσελ είπε πως “οι ΗΠΑ δουλεύουν με αποφασιστικότητα για να σταθεροποιήσουμε τη σχέση με την Τουρκία και να τη διατηρήσουμε σε μια δυτική στρατηγική τροχιά. Μια κατάρρευση αυτής της σχέσης θα προκαλούσε μια ζημία στην εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ που θα διαρκούσε για πολλές γενεές». Καθίστε να τα βρούμε το μήνυμα.



•Ανακοίνωσε κυρώσεις αν ο Ερντογάν επιμείνει στην αγορά των S-400: «Έχουμε καταστεί σαφές σε όλες τις επαφές μας με τους Τούρκους αξιωματούχους ότι αν αποφασίσουν να προχωρήσουν στην αγορά των S-400, θα υπάρξουν συνέπειες. Μία από αυτές τις συνέπειες διευκρινίζεται με σαφήνεια στη νομοθεσία CAATSA  (Αντιμετώπιση των Αμερικανών Αντιπάλων Μέσω Κυρώσεων). Και δεν χρειάζεται να το επεξηγήσω περαιτέρω. Η θέση μας εξακολουθεί να είναι ότι θα τηρήσουμε τον νόμο».

Οι επισημάνσεις του Αμερικανού υφυπουργού Εξωτερικών έγιναν λίγες μόλις ώρες μετά από τη συνάντηση Πομπέο-Τσαβούσογλου. Ο Τούρκος ΥΠΕΞ στις δηλώσεις του τα είχε παρουσιάσει όλα ιδανικά για την Τουρκία και είχε τονίσει μάλιστα ότι η Τουρκία δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτεί από κανέναν υποδείξεις για τα όπλα που θέλει να αγοράσει. Απ΄ ότι φαίνεται θα δεχτεί και …θα πει κι ένα τραγούδι.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.