ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

22 Σεπτεμβρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

«Σκόνη» κάνει τα επιχειρήματα των «εμβολιαστών» της κυβέρνησης και των «ειδικών» ο Σ.Τσιτσιπάς σε νέα του συνέντευξη

1 min read

Αποδομεί ένα ένα τα επιχειρήματα της κυβέρνησης και των «ειδικών» για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό ο νούμερο ένα Έλληνας τενίστας και νούμερο τρία στην παγκόσμια κατάταξη Στέφανος Τσιτσιπάς. 

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς σε συνέντευξη που παρέθεσε έδωσε ξεκάθαρες απαντήσεις εκθέτοντας πλήρως την κυβέρνηση, η οποία μέχρι σήμερα τον χρησιμοποιούσε για να προωθήσει τις θέσεις της είτε αυτές αφορούσαν τον κορωνοϊό, είτε την κλιματική αλλαγή. 

Ο μέχρι πρότινος αγαπημένος της κυβέρνησης Κ.Μητσοτάκη δεν έχει εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού και δεν πρόκειται να το κάνει μέχρι αυτό να γίνει υποχρεωτικό, καθώς όπως είπε «υπάρχουν παρενέργειες» και ο «καθένας έχει την ελευθερία να αποφασίσει για τον εαυτό του». Απλά και ξεκάθαρα πράγματα από έναν αθλητή 23 ετών ο οποίος δεν κινδυνεύει από τον κορωνοϊό. 

Συγκεκριμένα σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε μετά τη νίκη του κόντρα στον Σεμπάστιαν Κόρντα ο Τσιτσιπάς τόνισε -μεταξύ άλλων- πως δεν είναι κατά του εμβολίου αλλά δεν βλέπει τον λόγο να εμβολιαστεί στην ηλικία που είναι, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. «Νομίζω ότι το concept ήταν να δοθεί στους μεγαλύτερους ηλικιακά, αν δεν κάνω λάθος. Δεν είναι κάτι για το οποίο ξέρουμε πάρα πολλά πράγματα και μέχρι στιγμής δεν μας έχει δοθεί ως υποχρεωτικό στο tour. Οπότε δεν υπάρχει λόγος».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του

«Είμαι νεαρός, είμαι στην κατηγορία κάτω των 25 ετών. Για μένα το εμβόλιο δεν έχει δοκιμαστεί αρκετά, είναι καινούργιο. Έχει κάποιες παρενέργειες, ξέρω προσωπικά κάποιους ανθρώπους που τις είχαν. Δεν είμαι κατά, αυτό να το ξεκαθαρίσω, απλώς δεν βλέπω λόγο για κάποιον στη δική μου ηλικιακή κατηγορία να χρειαστεί να εμβολιαστεί. Νομίζω ότι το concept ήταν να δοθεί στους μεγαλύτερους ηλικιακά, αν δεν κάνω λάθος. Δεν είναι κάτι για το οποίο ξέρουμε πάρα πολλά πράγματα και μέχρι στιγμής δεν μας έχει δοθεί ως υποχρεωτικό στο tour.

» Οπότε δεν υπάρχει λόγος. Δεν είπα κάτι περίεργο. Ο καθένας έχει τη δική του άποψη. Αν είναι να το παίζουμε διπλωμάτες και να μην μπορούμε να εκφράσουμε τις απόψεις μας για κάτι συγκεκριμένο, ποιος ο λόγος να κάνουμε αυτές τις συνεντεύξεις».

Για το αν είναι θέμα φόβου: «Ο καθένας έχει δικαίωμα να κάνει ό,τι πιστεύει ότι είναι σωστό. Δεν μπορεί κάποιος να πάει με ένα εμβόλιο και να σε υποχρεώσει να το κάνεις. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να αποφασίσει τι θέλει να κάνει. Αν θέλεις να προστατευτείς με το εμβόλιο, δικό σου πρόβλημα, πήγαινε και κάνε το. Για εμάς τους νέους πιστεύω ότι είναι καλό να περάσουμε τον ιό, γιατί θα χτίσουμε ανοσία. Δεν το βλέπω σαν κάτι κακό.

» Όπως είπα, δεν είναι υποχρεωτικό, ο καθένας έχει την ελευθερία να αποφασίσει για τον εαυτό του τι είναι σωστό και τι δεν είναι. Κάποια στιγμή θα πρέπει να το κάνουμε όλοι, δεν λέω το αντίθετο. Θα έρθει η στιγμή που δεν θα μας δοθούν πολλές επιλογές, αλλά μέχρι τότε θέλω να δω μια καλύτερη εκδοχή του εμβολίου που να μας παρέχει πιο πολλά συν, παρά πλην».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.