ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

7 Φεβρουαρίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σκηνικό Γ’ΠΠ: Μετά τη Γερμανία και οι ΗΠΑ ανακοινώνουν ότι στέλνουν άρματα μάχης Μ1Α2 Abrams κατά της Ρωσίας

1 min read

Σκηνικό Γ’ΠΠ εκτυλίσσεται πλέον στις ρωσικές ή ουκρανικές ανάλογα με το πως το αντιμετωπίζει η κάθε πλευρά, περιοχές του Ντονμπάς και της Χερσώνας όπου μαίνονται οι μάχες μεταξύ ρωσικών, ουκρανικών και μισθοφορικών δυνάμεων των δύο πλευρών: Οι ΗΠΑ σύμφωνα με πληροφορίες, ανακοινώνουν την αποστολή αρμάτων μάχης Μ1Α2 Abrams στην Ουκρανία ακολουθώντας το παράδειγμα της Γερμανίας.

Πλέον με τόσο βαριές δυτικές μονάδες, όπως τα Μ1Α2 Abrams και τα γερμανικά LEOPARD2, αλλά και την ανάληψη της αεράμυνας της με τους χιλιάδες δυτικούς μισθοφόρους, πρόκειται περί ένοπλης σύγκρουσης Δύση με Ρωσία, δηλαδή για έναν Γ’ΠΠ χωρίς μέχρι στιγμής την χρήση πυρηνικών όπλων. 

Η αποστολή αρμάτων μάχης LEOPARD-2, Μ1Α2 Abrams και βρετανικών Challenger-1/-2 σίγουρα θα φέρει σε δύσκολη θέση τις ρωσικές χερσαίες δυνάμεις αφού αντίστοιχων δυνατοτήτων είναι μόνο τα Τ-90MS τα οποία είναι πολύ λίγα στις τάξεις του ρωσικού Στρατού.

Φυσικά εξαρτάται το πόσο γρήγορα οι Ουκρανοί θα εκπαιδευτούν στην χρήση αυτών των αρμάτων.

Η εμπειρία δείχνει ότι οι Ουκρανοί μέσα σε τέσσερις μήνες καταφέρνουν να επιχειρήσουν αποτελεσματικά με τα δυτικά όπλα, όπως φάνηκε με τη μεγάλη επίθεση που εκτόξευσαν τέλη Αυγούστου και σάρωσαν τους Ρώσους σε Χάρκοβο, Λίμαν, Ιζιούμ και Χερσώνα.

Το ζήτημα είναι αν αυτή τη φορά οι Ρώσοι θα επιμείνουν στην συντηρητική χρήση των δυνάμεών τους ή θα επιδιώξουν ευρύτερη εμπλοκή σε επίπεδο οπλικών συστημάτων.

Για παράδειγμα να αναπτύξουν τα περίπου 50 Τ-14 Armata τέταρτης γενιάς που διαθέτουν κάτι όμως το πού δύσκολο, αφού αυτά προορίζονται για μια μετωπική αντιπαράθεση ακόμα και στην Λευκορωσία, ή στα σύνορα Φινλανδίας-Ρωσίας.

pronews

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.