ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
26 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σκάνδαλο Novartis: Περίεργη βιασύνη για Αβραμόπουλο-Γεωργιάδη από τον Οικονομικό Εισαγγελέα

1 min read

Να σταματήσει να «λιμνάζει» η έρευνα για την εμπλοκή του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και του πρώην υπουργού και κοινοτικού επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου στην υπόθεση Novartis, ζητά ο επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας Χρήστος Μπαρδάκης.

Με παραγγελία που απέστειλε στους τρεις οικονομικούς εισαγγελείς που χειρίζονται την υπόθεση, τους καλεί να ολοκληρώσουν την έρευνα «εντός εύλογου χρονικού διαστήματος».

Η έρευνα σε βάρος των δύο πολιτικών ξεκίνησε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το 2017 από την τότε Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, η οποία είχε βρεθεί στο στόχαστρο της Νέας Δημοκρατίας και του Κινήματος Αλλαγής, λόγω της εμπλοκής πολιτικών προσώπων των δύο κομμάτων.

  • Μετά τις βουλευτικές εκλογές, η κυρία Τουλουπάκη και οι δύο επίκουροι εισαγγελείς που ερευνούσαν το σκάνδαλο Novartis, «φαγώθηκαν» μετά την ενοποίηση της Εισαγγελίας Διαφθοράς με την Οικονομική Εισαγγελία, με αποτέλεσμα να προκύψει πολύμηνη κωλυσιεργία στη διερεύνηση της υπόθεσης Novartis που αφορά τους δύο πολιτικούς αλλά και εκατοντάδες γιατρούς που φέρεται να πήραν χρηματικά ποσά από την φαρμακοβιομηχανία.

Ανάμεσα στους 3.000 γιατρούς ελέγχεται και ο σύζυγος της πρώην Εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου η οποία κατά την εξέταση της στη Βουλή, είχε πει ότι είχε χαθεί η σύμβαση του με τη Novartis, μετά από πλημμύρα στο σπίτι τους…

Τώρα, επτά μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων των νέων εισαγγελέων που χειρίζονται την υπόθεση, ο επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας Χρήστος Μπαρδάκης, στην παραγγελία του, επικρίνει τη μεγάλη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της έρευνας που εκκρεμεί από το 2017.

«Η καθυστέρηση δύναται να θεωρηθεί προσβολή του θεμελιώδους δικαιώματος της δίκαιης δίκης όπως ορίζεται από τη ΕΣΔΑ” αναφέρει ο κ. Μπαρδάκης.

Και συμπληρώνει:

“Δεν έχει σημασία που εσείς αναλάβατε την υπόθεση το Φεβρουάριο του 2021. Ο χρόνος προσμετράται”.

Ο προϊστάμενος της Οικονομικής Εισαγγελίας ζητά να ολοκληρωθεί η έρευνα μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, το οποίο εκτιμάται ότι δεν μπορεί να ξεπερνά τους δύο μήνες.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.