ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
26 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σκάνδαλο ΚΕΕΛΠΝΟ: Και επιχορηγήσεις σε Μητρόπολη

1 min read

Δεν είχαν τελειωμό οι επιχορηγήσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ, που συνιστούν κατασπατάληση δημοσίου χρήματος, κατά την ελεγχόμενη από την Εισαγγελία κατά της διαφθοράς περίοδο 2009-2015.

Το Μικτό Κλιμάκιο Επιθεωρητών που ανακάλυψε τις κρύπτες στο υπόγειο του ΚΕΕΛΠΝΟ όπου κρύβονταν πληθώρα εγγράφων εντόπισε μεταξύ άλλων και παραστατικά για επιχορηγήσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ στην Ιερά Μητρόπολη Καισαριανής Βύρωνος και Υμηττού.

Οι πληροφορίες αναφέρουν οτι από τα έγγραφα που εντοπίστηκαν μεγάλος αριθμός αφορά σε παραστατικά… προγενέστερα των επίμαχων επιχορηγήσεων, σε επιχορηγήσεις που δεν είχε αποφασίσει το ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ αλλά και παραστατικά για επιχορηγήσεις που δεν δικαιολογούν το τελικό ποσό.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες υπάρχει επιχορήγηση τον καλοκαίρι του 2007 ποσού 20.000 ευρώ με σκοπό την έκδοση φυλλαδίων για θέματα πρωτοβάθμιας υγείας στην οποία το ΚΕΕΛΠΝΟ τελικά δεν έστειλε ποτέ το επιστημονικό υλικο το οποίο θα αποτελούσε και το περιεχόμενο των φυλλαδίων .

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν οτι σε άλλη επιχορήγηση ποσού 20.000 ευρώ διαπιστώθηκε οτι δεν έχει ληφθεί απόφαση του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ στην αντίστοιχη συνεδρίαση .

Ακόμα μια επιχορήγηση ύψους 15.000 ευρώ με σκοπό την υγειονομική πρόσληψη μετακινούμενων πληθυσμών διαπιστώθηκε ότι το μεγαλύτερο μέρος των προσκομισθέντων παραστατικών αφορούν έξοδα τα οποία πραγματοποιήθηκαν σε χρόνο προγενέστερο.

Υπάρχουν ακόμα και επιχορηγήσεις ύψους 10.000 που τα παραστατικά τους δικαιολογούν μόνο 1.157 ευρώ ενώ άλλες ύψους 20.000 για τις οποίες δεν προσκομίστηκε κανένα δικαιολογητικό .Για επιχορήγηση 70.000 μεγάλο μέρος των προσκομισθέντων παραστατικών αφορούν σε έξοδα εκτός σκοπού τα οποία πραγματοποιήθηκαν σε χρόνο προγενέστερο της συγκεκριμένης επιχορήγησης .

Αξίζει να σημειωθεί οτι σε επιχορήγηση του ΚΕΕΛΠΝΟ το 2009 το ποσό των 150.000 για την δημιουργία κοινωνικού ιατρείου και μεγάλο μέρος των επισυναπτόμενων παραστατικών δαπανών είναι προγενέστερα του χρόνου ληψης της εν λόγω επιχορηγησης και εκτός σκοπού.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί οτι οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από τους ελέγχους των Μικτών Κλιμακίων δεν διαπιστώθηκε να χρηματοδοτήθηκε από το ΚΕΕΛΠΝΟ άλλη Μητρόπολη της Εκκλησίας της Ελλάδος. 

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.