ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

16 Μαΐου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σενάριο ανασχηματισμός: Ποιοι φεύγουν από την κυβέρνηση

1 min read

Εν αναμονή ανασχηματισμού της κυβέρνησης από τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, μετά την παραίτηση του κ. Παπαδημητρίου και την απομάκρυνση της κ. Αντωνοπούλου, τα σενάρια για τους ενδεχόμενους αντικαταστάτες έχουν φουντώσει.

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες ο κ.Τσίπρας έχει ήδη αρχίσει με τους στενούς του συνεργάτες να αναζητά τα πρόσωπα που θα καλύψουν τα κενά των υπουργών που θα αποφασίσει ότι θα αποχωρήσουν από την κυβέρνηση.

Μετά την «απόλυση» της Ράνιας Αντωνοπούλου και την αποχώρηση Παπαδημητρίου, πληροφορίες αναφέρουν πως εκτός κυβέρνησης θα μείνουν η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου και ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας αλλά και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Επίσης, υπήρχε θέμα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελο Αποστόλου, αλλά δεν υπήρξαν μεγάλα προβλήματα με τις αγροτικές κινητοποιήσεις, οπότε θεωρείται δύσκολο να προχωρήσει η αντικατάσταση του.

Ποιοι υπουργοί δείχνουν αμετακίνητοι

Όλα δείχνουν ότι ακλόνητο παραμένει το οικονομικό επιτελείο με επικεφαλής τον Ευκλείδη Τσακαλώτο καθώς η διαπραγμάτευσης για το χρέος και οι όροι της εξόδου από τη σύμβαση, είναι το σημαντικότερο ζήτημα αυτή τη στιγμή για την κυβέρνηση.

Κρίσιμες επιλογές που θα δείξουν προς ποια κατεύθυνση θέλει να κινηθεί ο κ.Τσίπρας είναι αυτές στο χώρο της Δικαιοσύνης. Συνεπώς έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το αν θα υπάρξουν αλλαγές στις θέσεις του κ.Κοντονή και Παπαγγελόπουλου με δεδομένο ότι κατά την τελευταία υπόθεση με τη Νovartis που άνοιξε τον «ασκό του Αιόλου» στην πολιτική αντιπαράθεση αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν πιο συγκρατημένη στάση.

Αμετακίνητοι θα πρέπει να θεωρούνται ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς με το Σκοπιανό σε διαπραγμάτευση, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, και ο υπουργός Άμυνας και κυβερνητικό εταίρος Πάνος Καμμένος, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, ενώ πιθανότητες για αναβάθμιση συγκεντρώνουν πρόσωπα της νεότερης γενιάς όπως οι κ.κ Χαρίτσης, Λιάκος.

Για την πλήρωση του κενού του υπουργού μεταναστευτικής πολιτικής έχει ακουστεί το όνομα του νυν αναπληρωτή υπουργού άμυνας Δημήτρη Βίτσα, ωστόσο σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να βρεθεί άλλο «μάτι» του ΣΥΡΙΖΑ στο Πεντάγωνο για συγκατοίκηση με τον Πάνο Καμμένο.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση