ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
26 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Self test: Κάθε πότε πρέπει να το κάνουν οι ανεμβολίαστοι μαθητές

1 min read

Με σύμμαχο τα self tests, οι μαθητές Δημοτικών και τα ανεμβολίαστα παιδιά Γυμνασίων και Λυκείων πηγαίνουν στο σχολείο.

Οι μαθητές έχουν επιστρέψει στη δια ζώσης εκπαίδευση και έτσι όσοι δεν έχουν κάνουν εμβόλιο κατά του κορονοϊού (από 12 ετών και πάνω), πρέπει να προσέρχονται στο σχολείο έχοντας αρνητικό αποτέλεσμα σε self test.

Κάθε πότε πρέπει να κάνουν self test οι μαθητές

Η διενέργεια του self test σε μαθητές Δημοτικών και ανεμβολίαστα παιδιά του Γυμνασίου και του Λυκείου πρέπει να γίνεται δύο φορές την εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, τα παιδιά υποχρεούνται να προσκομίζουν αρνητικό self test, το οποίο θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα(κάθε Τρίτη και κάθε Παρασκευή), έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευσή τους στο σχολείο.

Πού δηλώνεται το αποτέλεσμα του self test

Το αποτέλεσμα του self test σε μαθητές, μέχρι στιγμής, δηλώνεται στη σχετική ιστοσελίδα self-testing.gov.gr και μόνο αν είναι αρνητικό, εκδίδεται η σχολική κάρτα με την οποία επιτρέπεται η προσέλευση των παιδιών στο σχολείο.

Ωστόσο, η διαδικτυακή πλατφόρμα edupass.gov.gr έρχεται και θα αντικαταστήσει τη σχολική κάρτα αλλά και το sef-testing.gov.gr, που είναι για τους αυτοδιαγνωστικούς ελέγχους.

Μάλιστα, σε σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για τη νέα ψηφιακή πλατφόρμα αναφέρεται: «Στόχος του edupass.gov.gr είναι να συμβάλλει στην προστασία της Δημόσιας Υγείας, στη θωράκιση της δια ζώσης λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών όλων των βαθμίδων αλλά και στην απλούστευση των διαδικασιών ελέγχου για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων που αφορούν τη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία. Ως την έναρξη λειτουργίας της νέας πλατφόρμας, τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας εξακολουθούν να δηλώνουν αποτελέσματα ελέγχου και να εκδίδουν βεβαιώσεις μέσω του self-testing.gov.gr».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.