ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
26 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σεισμός στην Τουρκία: Δραματική αύξηση των νεκρών – Έντονη μετασεισμική δραστηριότητα

1 min read

Δραματική είναι η αύξηση των θυμάτων από τον ισχυρό σεισμό των 6,8 βαθμών που έπληξε την Παρασκευή την ανατολική Τουρκία. Ο τελευταίος απολογισμός κάνει λόγο για 29 νεκρούς στο Ελαζίγ. 

Παράλληλα, οι διασώστες δίνουν μάχη με τον χρόνο για να εντοπίσουν και να ανασύρουν επιζώντες από τα συντρίμμια ενώ οι μετασεισμοί στην περιοχή συνεχίζονται.

Σύμφωνα με την αμερικανική γεωλογική υπηρεσία USGS, γύρω στις 18.30 (ώρα Ελλάδας) σημειώθηκε νέος ισχυρός σεισμός, μεγέθους 5,1 βαθμών, με το επίκεντρό του να εντοπίζεται σε απόσταση 8 χιλιομέτρων ανατολικά-βορειοανατολικά του Ντογκανιόλ, μια πόλη κοντά στο Ελαζίγ.

Το εστιακό του βάθος ήταν 10 χιλιόμετρα.

Ακολούθησαν αρκετοί ακόμη μετασεισμοί. 

Capture copy copy

Από το βράδυ της Παρασκευής δεκάδες άνθρωποι έχουν διασωθεί από τα χαλάσματα σπιτιών και κτηρίων που έχουν καταρρεύσει. 

Ένας άνδρας διασώθηκε, αφού έμεινε παγιδευμένος στα συντρίμμια 14 ώρες καθώς και μια γυναίκα μετά από 17 ώρες. 

Την επιχείρηση διάσωσης μετάδιδαν ζωντανά τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας. Κατά τη διάρκειά της, μια διασώστρια μιλούσε συνεχώς με την παγιδευμένη γυναίκα, που ονομάζεται Αζίζε, σε μια προσπάθεια να την καθησυχάσει.

Επίσης, μια έγκυος διασώθηκε επίσης από τα ερείπια 12 ώρες μετά τη φονική σεισμική δόνηση. 

Η κυβέρνηση αποφάσισε την εκκένωσε μια φυλακή στην επαρχία Αντιγιαμάν στην ανατολική Τουρκία, καθώς υπέστη σοβαρές ζημιές από τον σεισμό.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Υγείας, Φαχρετίν Κότζα, είπε ότι 128 τραυματίες νοσηλεύονται σε νοσοκομεία και 34 εξ αυτών έχουν μεταφερθεί σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Περιβάλλοντος, Μουράτ Κουρούμ, συνέστησε στους ντόπιους να μην μπαίνουν στα κατεστραμμένα σπίτια.

Ο Κουρούμ προσέθεσε ότι μια ομάδα 368 μελών βρίσκεται στο σημείο για να αξιολογήσει τις ζημιές που προκάλεσε η σεισμική δόνηση.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.