Δε. Νοέ 30th, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σε «χαλί» μετατρέπει τα οχυρά των ισλαμιστών στην Ιντλίμπ η ρωσική Αεροπορία – 50 βομβαρδισμοί μόνο σήμερα

1 min read

Iσοπεδώνει η ρωσική Αεροπορία τις οχυρές θέσεις των ισλαμιστών λίγο πριν την έναρξη της μαζικής επίθεσης του συριακού Στρατού προς ανακατάληψη της επαρχίας της Ιντλίμπ.

Από το πρωί ρωσικά μαχητικά Su-34 και Su-30 έχουν πραγματοποιήσει 50 αεροπορικούς βομβαρδισμούς, τους περισσότερους που έχουν κάνει μέσα στο 2018 οι Ρώσοι. Μέχρι το τέλος της ημέρας αναμένεται το νούμερο να αυξηθεί κατά πολύ.

Συνολικά επιχειρούν δέκα ρωσικά μαχητικά στις νότιες και δυτικές περιοχές της Ιντλίμπ στα σημεία από τα οποία θα εισέλθουν τα συριακά στρατεύματα.

Συγκερκριμένα έχουν κτυπηθεί φυλάκια και κέντρα διοικήσεως των ισλαμιστών στις πόλεις Jisr Al-Shughour, Al-Shughour, Mahambel, Basnqoul, Zayzooun, Ziyarah, Jadariyah, Kafrdeen, Al-Sahn, Saraseef και δεκάδες άλλες.

Όμως πέρα από την επίθεση αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι ποια στάση θα κρατήσουν οι Αμερικανοί και εάν θα αποφσίσουν να αυξήσουν σε επικίνδυνο βαθμό την ένταση με τους Ρώσους.

Οι αμερικανικές δυνάμεις θα επιχειρήσουν κτύπημα κατά των συριακών ενόπλων δυνάμεων προκειμένου να ανακόψουν την τελική επίθεση εκκαθάρισης της Ιντλίμπ από τους ισλαμιστές και αποκτήσει τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος της ομώνυμης επαρχίας, αφού ένα τμήμα της στα βόρεια είναι βέβαιο ότι θα ελέγχεται από την Τουρκία και του φιλότουρκους Σύρους.

Οπως αναφέρουν πληροφορίες από την Ουάσιγκτον, οι Αμερικανοί θα χρησιμοποιήσουν όλα τα διαθέσιμα μέσα για να πλήξουν πάνω από 20 θέσεις των συριακών δυνάμεων από αέρος, θαλάσσης και ξηράς.

Γιατί;

Για να μην εξοντωθούν αυτοί που μέχρι τώρα χαρακτηριζόντουσαν από τους ίδιους του Αμερικανούς ως «τρομοκράτες« η αλ Νούσρα, το παρακλάδι της αν Κάϊντα την Συρία.

Αρρωγός της προσπάθειας των ΗΠΑ, το Ισραήλ το οποίο διεξήγαγε μια σειρά από φονικές επιθέσεις εναντίον πέντε στρατιωτικών βάσεων του συριακού Στρατού καθώς και τον αεροδρόμιο  Μέζε και τα τμήματα  4,10 και 66 του συριακού στρατού, νωρίς την Κυριακή το πρωί.

Οι ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από ισραηλινά στρατιωτικά αεροσκάφη από τα υψώματα του Γκολάν. Αναφορές σημειώνουν ότι ο αδελφός του Μπασάρ αλ Άσαντ τραυματίσθηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια των επιδρομών.

Βασικός στόχος των Ισραηλινών οι Ιρανοί και κατ’επέκταση και οι ΗΠΑ θέλουν να κτυπήσουν τις ιρανικές βάσεις στη Συρία

Στις επιθέσεις των ισραηλινών σκοτώθηκαν 25 στρατιώτες και 45 πολιτοφύλακες σιίτες, μεταξύ αυτών και ο στρατηγός του ιρανικού στρατού, στρατηγός Μαρασάτ αλ Μιζάνι.

Πληροφορίες που κυκλοφορούν αναφέρουν ότι οι ΗΠΑ θα χτυπήσουν μεγάλες αεροπορικές βάσεις που τις υπολογίζουν σε οκτώ, σύμφωνα με τον συνταγματάρχη Αμπού Φίρας με κυρίες επιθέσεις τα αεροδρόμια Τιφούρ και Χομς και πιθανόν και στην Ιντλίμπ.

Ολα αυτά όταν σε πολιτικό η Ρωσία, το Ιράν και η Τουρκία έχουν συμπήξει μια «ιερά συμμαχία» κατά των ΗΠΑ στο θέμα του δολαρίου, αλλά συνεργάζονται πλήρως και στο θέμα της Συρίας.

Το ζήτημα του Ιράν είναι κάπως πιο περίπλοκο:

Η Ρωσία είναι μαζί με το Ιράν, αλλά δεν είναι κατά του Ισραή΄στην διαμάχη των δύο κρατών.

Η Τουρκία δεν έχει τέτοια προβλήματα «λεπτής διπλωματικής διαχείρισης»: Μισεί το Ισραήλ σχεδόν όσο το μισεί και το Ιράν και τα τουρκοϊρανικά συμφέροντα συμπλέουν απόλυτα σε μια σειρά  οικονομικών, πολιτικών, θρησκευτικών και στρατιωτικών ζητημάτων.

Η μάχη για την Ιντλίμπ θα είναι η τελευταία μεγάλη μάχη, αλλά όχι το τέλος του πολέμου…

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.