ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

4 Ιουλίου 2022

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σε συναγερμό βρίσκονται οι υγειονομικές υπηρεσίες στην Ευρώπη, καθώς μία νέα ασθένεια, η «ευλογιά των πιθήκων», φαίνεται να εξαπλώνεται με ανησυχητικό ρυθμό

1 min read

Σε συναγερμό βρίσκονται οι υγειονομικές υπηρεσίες στην Ευρώπη, καθώς μία νέα ασθένεια, η «ευλογιά των πιθήκων», φαίνεται να εξαπλώνεται με ανησυχητικό ρυθμό

Νέο πονοκέφαλο προκαλεί στην Ευρώπη η εμφάνιση μιας νέας ασθένειας με το όνομα ευλογιά των πιθήκων. Η Βρετανία καταγράφει ήδη 9 κρούσματα, η Ισπανία 7, η Πορτογαλία 5 και από ένα η Ιταλία και οι ΗΠΑ.

Η «ευλογιά των πιθήκων» οφείλει το όνομά της στην προέλευσή της από το ζώο, αλλά συνήθως μεταδίδεται στον άνθρωπο μετά από επαφή με τρωκτικά όπως οι αρουραίοι και τα ποντίκια.

Τα κύρια συμπτώματα της είναι τα εξής:

-Πυρετός, πονοκέφαλος, μυϊκοί πόνοι
-Ρίγη, κόπωση
-Δερματικά εξανθήματα σε όλο το σώμα
-Μεταδίδεται με τα σωματικά υγρά και το σάλιο
-Δεν υπάρχει θεραπεία
-Υποχωρεί μόνη της

Σε επαγρύπνηση κάλεσε για την ευλογιά των πιθήκων ο Γκίκας Μαγιορκίνης. Σε ανάρτησή του αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Τα στοιχεία συγκλίνουν στην παρατεταμένη μετάδοση μεταξύ ανθρώπων και όχι ανθρώπων από μολυσμένα ζώα (όπως βλέπαμε στον παρελθόν). Πρώτη φορά στα ιστορικά βλέπουμε εξάπλωση σε περισσότερες από μία ευρωπαϊκές χώρες».

Την ίδια στιγμή, όλες οι χώρες που εμφάνισαν ήδη κρούσμα ανακοινώνουν συνεχώς νέες ύποπτες περιπτώσεις εμφάνισης της νέας νόσου ενώ τον πρώτο της ασθενή ανακοίνωσε και η Σουηδία.

Δημοσίευση στα Social Media