ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

14 Απρίλιος 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σε συναγερμό η ΕΛΑΣ: Φόβοι για καταδρομικές επιθέσεις σε αμερικανικούς και ισραηλινούς στόχους

1 min read

Δεν αποκλείουν επιθέσεις σε αμερικανικούς και ισραηλινούς στόχους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ, μετά τηνκρίση στη Λωρίδα της Γάζας που κλιμακώθηκε ακόμη περισσότερο με τη μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ.

Για το λόγο αυτό έχει δοθεί εντολή για αυξημένα μέτρα προστασίας σε πρεσβείεςσπίτια διπλωματών αλλά και σε οικονομικούς στόχους, που έχουν σχέση με την Αμερική ή το Ισραήλ.

Πέρα από τις πορείες και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που έχουν προγραμματιστεί για τις επόμενες ημέρες, στρατηγοί της Κατεχάκη δεν αποκλείουν ομάδα αγνώστων να επιχειρήσει και επίθεση σε κάποιον από τους παραπάνω στόχους. Παράλληλα, δεν μπορεί να αποκλειστεί ακόμα και ένα τρομοκρατικό χτύπημα με «πολιτικό μανδύα», με αφορμή τα όσα συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στην περιοχή της Γάζας.

Οι εντολές που έχουν δοθεί, είναι για αυξημένη ετοιμότητα γύρω από την πρεσβεία του Ισραήλ, που το 2014 είχε γίνει και στόχος τρομοκρατικής ενέργειας από την «ομάδα λαϊκών αγωνιστών» με 54 σφαίρες από καλάσνικοφ. Πιο πρόσφατα, η αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας κατάφερε να φτάσει μέχρι τον εξωτερικό μαντρότοιχο και να πετάξει μπογιές -και μάλιστα όλα αυτά σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας, την λεωφόρο Κηφισιάς.

Οι ίδιες εντολές ισχύουν φυσικά και για το σπίτι της πρέσβειρας του Ισραήλ, όπου και εκεί ο Ρουβίκωνας κατάφερε να φτάσει και φύγει ανενόχλητος…

Όσον αφορά στην αμερικανική πρεσβεία και στο σπίτι του Αμερικάνου πρέσβη, αυτά αποτελούν σημεία που θα είναι αδύνατον να πλησιάσει κάποιος.

Εκτός από την αυστηρή επαγρύπνηση στις σκοπιές, έχει δοθεί εντολή και αύξηση των εποχούμενων περιπολιών.

Την ίδια ώρα, αστυνομικοί με πολιτικά θα βρίσκονται γύρω από τα δύο αυτά σημεία για να εντοπίζουν οποιαδήποτε περίεργη κίνηση.

Οι οδηγίες που δόθηκαν από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ ήταν σε αυστηρούς τόνους, καθώς είναι πολύ πρόσφατα τα τελευταία περιστατικά με αστυνομικούς σκοπούς που δεν αντέδρασαν σε καταδρομικές επιθέσεις.

Πιο πρόσφατη αυτή στην πρεσβεία της Γαλλίας στο κέντρο της Αθήνας, ενώ έντονη δυσφορία στα υψηλά κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. προκάλεσε και το γεγονός ότι μέλη του Ρουβίκωνα έφτασαν έξω από το σπίτι της πρέσβειρας της Αυστρίας με μηχανάκια, που είχαν καλυμμένες τις πινακίδες κυκλοφορίας χωρίς αυτό να προκαλέσει την αντίδραση των αστυνομικών.

Το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ζήτησε να είναι σε αυξημένη ετοιμότητα οι αστυνομικοί γύρω από τους αμερικανικούς και τους ισραηλινούς στόχους ειδικά τη νύχτα. Φυσικά, τα μέτρα αυτά δεν πρέπει να χαλαρώσουν σε λίγες ημέρες, καθώς δεν αποκλείεται αυτό να περιμένουν οι άγνωστοι για να προχωρήσουν στις καταδρομικές επιθέσεις τους.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση