ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σε επιφυλακή οι Αρχές: Κρούσμα κορωνοϊού σε τουρίστρια στην Κρήτη – Κινητοποίηση και στη Ραφήνα

1 min read

Το πρώτο θετικό κρούσμα κορωνοϊού ταξιδιώτη εντοπίστηκε στην Κρήτη μετά την άφιξη ξένων επισκεπτών στα αεροδρόμια του νησιού και αμέσως σήμανε συναγερμός στις υγειονομικές Αρχές και στον μηχανισμό της Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με το neakriti.gr η γυναίκα από τη Ρουμανία κάνει με το σύζυγό της διακοπές στην Κρήτη και έπρεπε να εντοπιστεί και να ειδοποιηθεί για τα αποτελέσματα του τεστ, στο οποίο υπεβλήθη και έδειξε ότι είναι θετική στον κορωνοϊό.

Οι Αρχές κινητοποιήθηκαν άμεσα και, σύμφωνα με πληροφορίες, χρειάστηκε η συμβολή της Αστυνομίας για να εντοπιστεί το απόγευμα της Πέμπτης η τουρίστρια από τη Ρουμανία σε ξενοδοχείο του δήμου Χερσονήσου. Στη συνέχεια την υπόθεση ανέλαβαν οι αρμόδιοι και η Πολιτική Προστασία.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις δηλώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας καθημερινά διενεργούνται 825 τεστ στους επιβάτες που φτάνουν στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» στο Ηράκλειο. Την ίδια στιγμή στη μονάδα covid του Βενιζελείου νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση ζευγάρι ομογενών που διαγνώστηκε θετικό στον ιό και μεταφέρθηκε από την Κάρπαθο στην Κρήτη.

Κρούσμα και στη Ραφήνα

Παράλληλα, τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου έγινε γνωστό ότι εντοπίστηκε θετικό κρούσμα κορωνοϊού στο Κέντρο Υγείας Ραφήνας.

Πρόκειται για ασθενή, κάτοικο Ραφήνας, ο οποίος εισήχθη, το βράδυ της Παρασκευής, στο κέντρο Υγείας και μετά τους απαιτούμενους ελέγχους μεταφέρθηκε αμέσως σε κεντρικό νοσοκομείο αναφοράς στην Αθήνα.

Ο Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου κλήθηκε να προβεί στην απαραίτητη απολύμανση του χώρου, ενώ ο ΕΟΔΥ και οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες προχωρούν ήδη στην ιχνηλάτηση των επαφών του ασθενούς.

Ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου σε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του αναφέρει τα εξής:

«Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου ενημερώθηκε από το Κέντρο Υγείας Ραφήνας για την ύπαρξη επιβεβαιωμένου κρούσματος covid 19 και κλήθηκε να προβεί στην απαραίτητη και προβλεπόμενη από τα σχετικά πρωτόκολλα απολύμανση του χώρου.

Πρόκειται για ασθενή, κάτοικο Ραφήνας, που εισήχθη στο κέντρο Υγείας και μετά τους απαιτούμενους ελέγχους μεταφέρθηκε αμέσως σε κεντρικό νοσοκομείο αναφοράς στην Αθήνα.

Ο ΕΟΔΥ και οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες προχωρούν ήδη στην ιχνηλάτηση των επαφών του ασθενούς για την άμεση λήψη μέτρων αποφυγής τυχόν διασποράς.

Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου από την πρώτη στιγμή αυτής της υγειονομικής δοκιμασίας για όλους μας , επέλεξε το δρόμο της υπευθυνότητας, της αλήθειας και της άμεσης ενημέρωσης των συμπολιτών μας. Δεν υπάρχει λόγος πανικού, από ένα μεμονωμένο ελπίζουμε περιστατικό.

Συνεχίζουμε να τηρούμε όλα τα πρωτόκολλα και τους κανόνες του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Υγείας. Τηρούμε σχολαστικά τους όρους προσωπικής υγιεινής. Απολυμαίνουμε τα χέρια μας μετά από κάθε έξοδο ή κοινωνική επαφή. Φοράμε μάσκα όπου αυτό προβλέπεται. Προστατεύουμε πρόσωπα “ευαίσθητων” υγειονομικά ομάδων στον περίγυρό μας. Κρατάμε τις κοινωνικές αποστάσεις.

Συστήνουμε στους συμπολίτες μας, πέραν της τήρησης των παραπάνω κανόνων , να περιορίσουμε τις κοινωνικές επαφές και δραστηριότητες μας για τις επόμενες μέρες , μέχρι την ολοκλήρωση των ιχνηλατήσεων και την πληρέστερη δυνατή εικόνα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.