ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

5 Μαρτίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

S-400: Το χρονοδιάγραμμα παράδοσης συζήτησαν Ρωσία και Τουρκία

1 min read

Οι ΗΠΑ έχουν απειλήσει την Τουρκία με κυρώσεις εάν προχωρήσει με την ανάπτυξη των S-400 και έχουν επανειλημμένα απαιτήσει την αγορά των αμερικανικών Patriot.

Μόσχα και Άγκυρα συζήτησαν τη σύνθεση και το χρονοδιάγραμμα επιπλέον παρτίδας του ρωσικού συστήματος αεράμυνας S-400, σύμφωνα με τον επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας στρατιωτικής και τεχνικής συνεργασίας Ντμίτρι Σουγκάγεφ. 

Το 2019 η Ρωσία ολοκλήρωσε το πρώτο συμβόλαιο για παράδοση τεσσάρων τομέων των S-400 στην Τουρκία, συνολικού κόστους 2,5 δισ. δολαρίων. Το συμβόλαιο προβλέπει την επιλογή για ακόμα μία παρτίδα. 

«Το ζήτημα της επιπλέον παρτίδας S-400 για την Τουρκία παραμένει στην ατζέντα. Συντονίζουμε τη σύνθεση, το χρονοδιάγραμμα παράδοσης και άλλους όρους. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται σήμερα και ελπίζουμε σε συμφωνία στο άμεσο μέλλον» δήλωσε ο Σουγκάγεφ στο περιοδικό National Defense.

Υπενθυμίζεται ότι, οι ΗΠΑ έχουν προειδοποιήσει την Τουρκία με κυρώσεις εάν προχωρήσει με την ανάπτυξη των S-400 καθώς ισχυρίζονται ότι οι πύραυλοι που παραδόθηκαν από τη Ρωσία στην Τουρκία τον Ιούλιο του 2019, είναι μη συμβατοί με την άμυνα του ΝΑΤΟ και θα έθεταν σε κίνδυνο τη συμφωνία με την Άγκυρα για την αγορά μαχητικών αεροσκαφών πέμπτης γενιάς, δηλαδή των F-35.

Αντί για τους S-400, οι ΗΠΑ έχουν επανειλημμένα απαιτήσει από την Τουρκία να αγοράσει τους αμερικανικούς Patriot. Η Άγκυρα, ωστόσο, αρνήθηκε να κάνει παραχωρήσεις σχετικά με την αγορά του ρωσικού συστήματος.

Πηγή: Σπούτνικ

Δημοσίευση στα Social Media