ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
12 Μαΐου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ρωσικά μέσα Η Ουκρανία αναπτύσσει πυρηνικά όπλα στον κατεστραμμένο πυρηνικό σταθμό του Τσερνομπίλ που έκλεισε το 2000″ προετοιμασία για επίθεση στη Ρωσία

1 min read

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε εισβολή στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, με στόχο να «αποστρατιωτικοποιήσει» και να «αποκινοποιήσει» τον φιλοδυτικό γείτονά της και να αποτρέψει την ένταξη του Κιέβου στο ΝΑΤΟ.

Η Δύση, απορρίπτοντας αυτό το σκεπτικό ως πρόσχημα, απάντησε με σκληρές κυρώσεις στη Μόσχα και βαριά στρατιωτική και άλλη βοήθεια προς το Κίεβο.

Τα πρακτορεία ειδήσεων TASS, RIA και Interfax επικαλέστηκαν “εκπρόσωπο ενός αρμόδιου φορέα” στη Ρωσία την Κυριακή ότι η Ουκρανία αναπτύσσει πυρηνικά όπλα στον κατεστραμμένο πυρηνικό σταθμό του Τσερνομπίλ που έκλεισε το 2000.

Η κυβέρνηση της Ουκρανίας έχει δηλώσει ότι δεν σχεδιάζει να επανενταχθεί στην πυρηνική λέσχη, αφού εγκατέλειψε τα πυρηνικά της όπλα το 1994 μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης.

Λίγο πριν την εισβολή, ο Πούτιν είπε σε μια ομιλία γεμάτη παράπονα ότι η Ουκρανία χρησιμοποιεί τη σοβιετική τεχνογνωσία για να δημιουργήσει τα δικά της πυρηνικά όπλα και ότι αυτό ισοδυναμούσε με προετοιμασία για επίθεση στη Ρωσία.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.