ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
26 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ρωσία: Απέλαση δύο Γερμανών διπλωματών από τη Μόσχα, ως… αντίποινα!

1 min read

Και η διπλωματική ένταση ανάμεσα στις δύο χώρες καλά κρατεί…

«Μία σου και μία μου» η κατάσταση μεταξύ Ρωσίας και Γερμανίας το τελευταίο διάστημα, με τη ρωσική κυβέρνηση να κηρύσσει «ανεπιθύμητα πρόσωπα» (persona non grata) δύο Γερμανούς διπλωμάτες που υπηρετούν στην πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Μόσχα, ως «απάντηση» σε αντίστοιχη κίνηση της γερμανικής κυβέρνησης!

Ειδικότερα, η απέλαση των Γερμανών διπλωματών από τη Μόσχα ακολουθεί την απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών την περασμένη εβδομάδα από τη Γερμανία, με την αιτιολογία πως δικαστήριο του Βερολίνου έκρινε ότι η Μόσχα είχε διατάξει την «εκτέλεση» του Γεωργιανού, πρώην Τσετσένου μαχητή, Ζελιχμάν Χανγκοσβίλι, ο οποίος δολοφονήθηκε μέρα μεσημέρι σε πάρκο του Βερολίνου.

Από την πλευρά της, ωστόσο, η Ρωσία αρνήθηκε την οποιαδήποτε εμπλοκή της στη συγκεκριμένη δολοφονία. Στην ανακοίνωση του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται ότι στο υπουργείο εκλήθη ο Γερμανός πρέσβης Γκέζα Αντρέας φον Γκάιρ, στον οποίο ανακοινώθηκε η απέλαση δύο Γερμανών διπλωματών, στο πλαίσιο της «συμμετρικής» απάντησης για τη μη φιλική απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης. Παράλληλα επισημαίνεται ότι η Ρωσία «θα αντιδρά συμμετρικά σε οποιεσδήποτε πιθανές επιθέσεις συγκρουσιακού χαρακτήρα του Βερολίνου εναντίον μας, που θα γίνουν μελλοντικά».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.