ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
26 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ρεβεγιόν στην Θεσσαλονίκη για να παραδώσουν το όνομα «Μακεδονία» (ΒΙΝΤΕΟ)

1 min read

75e35d19c2b36048c5e944eb6ff6aa8e_L (1)



Του Κίμωνα ΧαραλάμπουςΣτην Θεσσαλονίκη, ή Σολούν όπως την ονομάζουν οι Σλάβοι που την ορέγονται, θα υποδεχτεί το 2018, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, μετά από πρόσκληση του δημάρχου της πόλης, Γιάννη Μπουτάρη, σε μία περίοδο που προωθείται «λύση» του ονόματος των Σκοπίων με παράδοση του ονόματος «Μακεδονία».

Απαντώντας, την Τετάρτη, σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, ο Σκοπιανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, Μίλ Μπόσνγιακοβσκι, επιβεβαίωσε την πληροφορία, πως ο πρωθυπουργός Ζάεφ, θα βρεθεί incognito, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην Θεσσαλονίκη, για ρεβεγιόν με τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη.

Τον περασμένο Νοέμβριο Γιάννης Μπουτάρης επισκέφθηκε τα Σκόπια, όπου συναντήθηκε και με τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ, τον οποίον προσκάλεσε να επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη.

Σε εκείνη τη συνάντηση, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης είχε αποκαλέσει τα Σκόπια «Μακεδονία», προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις.

Είναι η πρώτη φορά που πρωθυπουργός των Σκοπίων, επιλέγει να επισκεφθεί την Ελλάδα για… διακοπές.


Υπάρχει τεράστια κινητικότητα στο θέμα του ονόματος!

Ωστόσο, το περιβάλλον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, είναι ιδιαίτερα ενοχλημένο από τον τρόπο που γίνεται ο διάλογος για το Σκοπιανό αφού στην ουσία δεν υπάρχει κανείς ουσιώδης λόγος να ανοίξει τέτοιο θέμα, όπως σχολιάζεται, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Παραπολιτικά»!

Γιατί τότε το ανοίγουν;

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, υπογράμμισε ότι από τις συναντήσεις και επαφές που υπάρχουν με τον διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, διαπιστώνεται ότι υπάρχει αποφασιστικότητα και από τα δύο μέρη (Ελλάδα και Σκόπια) για την επίλυση του θέματος της ονομασίας.

Ενδεχόμενα στο πλαίσιο, αυτό λαμβάνει χώρα και η πρόσκληση Μπουτάρη σε αυτόν!

 

makeleio.gr

 

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.