ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

17 Απρίλιος 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Προσοχή! Δείτε πόσες ημέρες μπορεί να επιβιώσει ο κορωνοϊός στις σόλες των παπουτσιών!

1 min read

Ειδικοί προειδοποιούν ότι ο κορωνοϊός μπορεί να ζήσει στις σόλες των παπουτσιών μέχρι πέντε ημέρες, εάν αυτά έχουν φορεθεί σε πολυσύχναστες περιοχές, όπως σουπερμάρκετ και δημόσιες συγκοινωνίες.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail, οι σόλες είναι συνήθως κατασκευασμένες από ανθεκτικά, συνθετικά υλικά όπως καουτσούκ, PVC ή δέρμα επενδεδυμένα με πλαστικό, τα οποία όλα φέρουν υψηλά επίπεδα βακτηρίων επειδή είναι μη πορώδη, που σημαίνει ότι δεν επιτρέπουν τον αέρα, το υγρό ή την υγρασία να περάσουν.

Ο γιατρός Γκεόργκεν Νάνος δήλωσε στην Huffington Post Australia ότι η πιθανότητα τα παπούτσια να μεταφέρουν κορωνοϊό αυξάνεται εάν έχουν φορεθεί σε περιοχές με έντονη κίνηση, όπως γραφεία, εμπορικά κέντρα, τρένα, λεωφορεία και αεροδρόμια. Σύμφωνη σε αυτό είναι και η σύμβουλος υγείας στο Μισούρι, Δρ. Μέρι Σμιντ, λέγοντας ότι ο κορωνοϊός φαίνεται ότι ζει σε συνθετικές επιφάνειες για «πέντε ημέρες ή περισσότερο» με μελέτες σε υλικά που σχετίζονται στενά με τα υφάσματα παπουτσιών σε θερμοκρασία δωματίου.

Η περιβαλλοντική επιστήμονας στη Μελβούρνη, Νικόλ Μπίλσμα, μιλώντας στην Daily Mail Australia είχε δηλώσει ότι σκόνη και αλλεργιογόνα μπορούν να μεταφερθούν στο σπίτι με τα παπούτσια. Όπως τόνισε, είναι καλύτερο να αφήνετε τα παπούτσια έξω ή στην πόρτα και όχι να τα φοράτε μέσα από το σπίτι.

Δημοσίευση στα Social Media