ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

14 Μαΐου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Προς “τουρκοφάγους” της ΝΔ: Υπερηφάνεια της υπουργού σας Μενδώνη για την προστασία των Οθωμανικών μνημείων

1 min read

Στην “πιάτσα” βγήκαν οι ρουφιάνοι της ΝΔ, που παριστάνουν κατά περίπτωση παλαιότερα τους “μακεδονομάχους” και τώρα τους “τουρκοφάγους” και μάλιστα έχουν και το θράσος να συκοφαντούν την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και να την κατηγορούν κάποιοι μισθοφόροι κυριολεκτικά της ΝΔ για έλλειψη πατριωτισμού. Τα παρακάτω σε απάντηση των “τουρκοφάγων”: 

«H στάση της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στις κινήσεις του προέδρου της Τουρκίας είναι σαφής και ξεκάθαρη και έχει αποτυπωθεί σε όλα τα επίπεδα» τόνισε στη Βουλή η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη σχετικά με τις προκλητικές κινήσεις του Recep Tayyip Erdogan με την Αγία Σοφία. 

Υπογράμμισε δε πως, σε αντίθεση με την στάση της γείτονος, η Ελλάδα έχει επενδύσει πάνω από 50 εκατ. ευρώ την τελευταία 20ετία για την προστασία μνημείων της οθωμανικής περιόδου στη χώρα μας.

Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη ανέφερε ότι «όπως έχω δηλώσει η κίνηση αυτή του Erdogan είναι μία πρόκληση για όλους, διότι ένα μνημείο παγκόσμιας αξίας με πολύ σοβαρούς, με τεράστιους συμβολισμούς, μετατρέπεται σε ένα ισλαμικό τέμενος για να εξυπηρετήσει τις προσωπικές πολιτικές του Προέδρου της Τουρκίας και με αυτόν τον τρόπο να ικανοποιήσει το εσωτερικό του ακροατήριο».

Η κ. Μενδώνη, θέλοντας να καταδείξει τη διαφορά του τι σημαίνει σεβασμός στον Πολιτισμό και την Ιστορία ανέφερε πως το «υπουργείο Πολιτισμού από το 2000 μέχρι σήμερα, αυτή την εικοσαετία, έχει επενδύσει περισσότερα από 50 εκατομμύρια ευρώ στην αποκατάσταση και ανάδειξη μνημείων της οθωμανικής περιόδου, από τζαμιά, τεκέδες, τεμένη, μαυσωλεία, όλη την γκάμα των μνημείων της περιόδου αυτής, ακριβώς διότι σέβεται με τον ίδιο τρόπο τα μνημεία που ανήκουν στην ελληνική επικράτεια».

Η υπουργός μίλησε για μια «προκλητική και απαράδεκτη απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να μετατρέψει ένα οικουμενικής αξίας και σημασίας δημιούργημα, του παγκόσμιου πολιτισμού σε τζαμί», ενταγμένο από το 1985 στον κατάλογο των προστατευόμενων μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO».

Ώστε έτσι λοιπόν, “τουρκοφάγοι” της ΝΔ, επειδή το 1985 έβαλε η UNESCO την Αγία Σοφία στα προστατευόμενα μνημεία, γι’ αυτό πρέπει να μην την κάνει τζαμί ο Ερντογάν! Αυτός είναι ο “πατριωτισμός” σας; 

Δημοσίευση στα Social Media