ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

31 Μαρτίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Προκλητική γερμανική μελέτη στις υπηρεσίες της Άγκυρας για το Καστελόριζο

1 min read

Αδύνατον να ξεπεράσουν την τουρκοφιλία τους οι Γερμανοί, που βρίσκουν πάντα τρόπους να μας επιτεθούν και να υποστηρίξουν στις απαιτήσεις της την Άγκυρα.

Αυτό ακριβώς συνέβη με την πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό του Ιδρύματος Μελετών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (Südosteuropa-Gesellschaft) με τίτλο «Κλιμάκωση στη Μεσόγειο» και η οποία υποστηρίζει: «Η αλληλεγγύη την οποία δικαίως η Ελλάδα ζητά από την ΕΕ λόγω της τουρκικής επιθετικότητας, δεν μπορεί επ’ ουδενί να σημαίνει ότι οι εταίροι θα πρέπει να συστρατευθούν με ελληνικούς στόχους, οι οποίοι δεν καλύπτονται από το διεθνές δίκαιο».

Στην προκλητική αυτή μελέτη κάνει αναφορά η Frankfurter Allgemeine Zeitung και σύμφωνα με τη μελέτη, η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη «θα μπορούσε να επικρίνει πιο πειστικά τις μαξιμαλιστικές αξιώσεις της γείτονος χώρας, εάν δεν διατύπωνε και η ίδια από την πλευρά της μαξιμαλιστικές θέσεις»! Και συνεχίζοντας φιλοτουρκικά αναφέρει ότι «αυτό ισχύει κυρίως για τις ελληνικές αξιώσεις περί κοινής και εφαπτόμενης Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου. Η Αθήνα ισχυρίζεται ότι μια τέτοια ζώνη υπάρχει μπροστά στις ακτές της Τουρκίας και πως στοιχειοθετείται από τη μικρή νήσο Καστελόριζο»!

Μάλιστα για να… αποδείξουν ότι τα επιχειρήματα της ελληνικής πλευράς είναι αίολα, οι «μελετητές» (κατά παραγγελία της Άγκυρας μήπως;) παραπέμπουν σε απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης και σε παρόμοια διαμάχη για τις νήσους της Κολομβίας Σαν Αντρές και Προβιδένσια που βρίσκονται μπροστά στις ακτές της Νικαράγουας: «Σε αυτή τη διαμάχη το Διεθνές Δικαστήριο απεφάνθη σε γενικές γραμμές ότι η θέση των νησιών δεν μπορεί να έχει ως συνέπεια να απομονώνεται η Νικαράγουα στις ακτές της, εξαιτίας μιας κολομβιανής ΑΟΖ. Μεταφέροντάς το αυτό στους γεωγραφικούς συσχετισμούς στην Ευρώπη, σημαίνει πως η ιδέα μιας ελληνοκυπριακής ζώνης στη Μεσόγειο δεν έχει πιθανότητες να γίνει ποτέ ισχύον διεθνές δίκαιο»!

Μάλιστα η γερμανική μελέτη κάνει εκτενή αναφορά στο Καστελόριζο, που θα πρέπει να μας βάλει σε μεγάλες σκέψεις: «Το ότι η Αίγυπτος δεν θέλει να επιμηκύνει τη γραμμή αυτή προς ανατολάς, είναι ένα μήνυμα προς τους Έλληνες ότι αξιολογεί διαφορετικά την περίπτωση του Καστελόριζου και πως ως προς αυτό δεν θέλει να γίνει συνεργός της Αθήνας εναντίον της Άγκυρας»!

«Το ανεδαφικό της υπόθεσης Καστελόριζου αποσιωπάται έναντι του ελληνικού κοινού και μάλιστα από όλες τις κυβερνήσεις», συμπεραίνουν οι… μελετητές!

Και δεν μένει σε κανέναν αμφιβολία για τον διαχρονικό ρόλο της Γερμανίας που στέκεται στο πλευρό της Τουρκίας, αν και κατά τα άλλα είναι… σύμμαχος της Ελλάδας!

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.