ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

14 Απρίλιος 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Προφυλακιστέα η γιατρός του Λαϊκού για το κύκλωμα με τα αντικαρκινικά φάρμακα

1 min read

Άλλη μια προφυλάκιση για την υπόθεση της μεταπώλησης πανάκριβων αντικαρκινικώνφαρμάκων, αυτή τη φορά της 44χρονης γιατρού από το λαϊκό νοσοκομείο.

Μετά την απολογία της η γιατρός, της οποίας τα ίχνη είχαν χαθεί για πολλές ημέρες, πήρε τον δρόμο για τη φυλακή, καθώς δεν έπεισαν οι εξηγήσεις της ενώπιον ανακριτή και εισαγγελεα. Η ίδια απολογουμενη αρνήθηκε ότι έχει σχέση με το κύκλωμα και πως δεν γνωρίζει κανέναν από τους συγκατηγορουμενους της, αν και φέρεται να ομολόγησε πως προχώρησε σε 86 συνταγογραφήσεις, οι οποίες δεν αφορούσαν ασθενείς του νοσοκομείου.

Ωστόσο όπως είπε, για αυτές τις συνταγογραφήσεις δεν έλαβε ανταλλάγματα αλλά το έκανε γιατί δεχόταν απειλές για τη ζωή της αλλά και του συζύγου της -ακόμη και με όπλο -από άγνωστο πρόσωπο το οποίο την είχε μετατρέψει σε «άβουλο και πειθήνιο όργανό του».

Όλα ξεκίνησαν, υποστήριξε, όταν αρνήθηκε να πάρει χρήματα για να προχωρήσει στις παράνομες συνταγογραφήσεις. Οι απειλές ομως συνεχίζονταν και έτσι αποφάσισε μα εξαφανιστεί για να χάσει τα ίχνη της το πρόσωπο που την εκβίαζε, το οποιο δεν συγκαταλέγεται μεταξύ των κατηγορουμένων.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης της θεωρούν πως η συγκεκριμένη υπόθεση δεν έχει σχέση με αυτή των παράνομων αντικαρκινικών και εκτιμούν πως η ανάκριση πρέπει να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο αναζητώντας τα πρόσωπα που ενδεχομένως εμπλέκονται στην αλυσίδα διακίνησης των φαρμάκων που η 44χρονη συνταγογράφησε.

Η γιατρός συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη στο διαμέρισμά της στην περιοχή του Παγκρατίου, μετά από έφοδο της οικονομικής Αστυνομίας. Σε βάρος της εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης, ενώ τα ίχνη της είχαν χαθεί από τις αρχές Μαΐου, όταν αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο με την παράνομη διακίνηση αντικαρκινικών φαρμάκων.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση