ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

28 Φεβρουαρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

«Πρεμιέρα» για το «Ασημένιο Βέλος» στη Θεσσαλονίκη – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

1 min read

Σε “ράγες” μπαίνει η νέα εποχή στις μετακινήσεις καθώς η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. παρουσίασε στη Θεσσαλονίκη το νέο σύγχρονο τραίνο «Ασημένιο Βέλος». Τα νέα τύπου τραίνα θα πραγματοποιούν το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη σε μόλις 3 ώρες και 20 λεπτά.

Στην παρουσίαση παραβρέθηκε μεταξύ άλλων ο κ. Νίκος Μαυραγάνης, Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών και κ. Βασίλης Κόκκαλης, Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν με το νέο τραίνο, βιώνοντας τις νέες εμπειρίες άνεσης, ασφάλειας και ταχύτητας (200 χλμ /ώρα) στο δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Κατερίνη-Θεσσαλονίκη.

Το τραίνο ξεκίνησε τα πρώτα δοκιμαστικά δρομολόγια στο τμήμα Θεσσαλονίκη-Κατερίνη, ενώ με την παράδοση του τελευταίου τμήματος Λιανοκλάδι-Δομοκός και με την ολοκλήρωση των απαραίτητων δοκιμών, το νέο τραίνο θα ξεκινήσει τα δρομολόγια με αρχικό στόχο τις 4 ώρες. Μόλις ολοκληρωθούν το 2019 τα απαραίτητα συστήματα ασφάλειας ECTS, σηματοδότηση εντός και εκτός συρμού, τηλεδιοίκηση κ.λπ., το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη θα γίνεται στον πολυαναμενόμενο χρόνο των 3 ωρών και 20 λεπτών.

Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Νίκος Μαυραγάννης ανέφερε στη δήλωσή του, «Ταξιδεύουμε αυτή τη στιγμή με πάνω από 200 km. Νομίζω ότι η ταχύτητα είναι μέρος της ζωής μας με ασφάλεια πάντοτε και με άνεση να προσφέρουμε στον συνάνθρωπό μας αυτό που έχει ανάγκη, δηλαδή να μεταβαίνει γρήγορα στην εργασία του, στο σπίτι του. Ο σιδηρόδρομος να γίνει μέρος ουσιαστικά της σύγχρονης κοινωνικής ζωής μας, που για πολλές δεκαετίες η Ελλάδα δυστυχώς είχε ένα κακό προνόμιο να έχει περιφρονημένο τον σιδηρόδρομο ενώ τώρα μπαίνει στην πρώτη τάξη των ενδιαφερόντων μας».

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης σημείωσε σχετικά, «Μια νέα εποχή για την Ελλάδα, μια νέα εποχή για τον σιδηρόδρομο, μία νέα εποχή για το επιβατικό κοινό με μεγάλες ταχύτητες, όπως θα αναπτύξει και η χώρα μας».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. Καθηγητής κ. Φίλιππος Τσαλίδης δήλωσε σχετικά, «Σας καλωσορίζω στο ασημένιο βέλος. Μαζί του θα διασχίσουμε τα πρώτα χιλιόμετρα στη νέα, γενναία εποχή της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Γενναία στο όραμα, γενναία απέναντι στις προκλήσεις της εποχής μας. Με το ασημένιο βέλος αναβαθμίζουμε υπηρεσίες, δημιουργούμε εμπειρίες, προσφέρουμε ποιότητα στις μεταφορές όχι μόνο ταχύτεροι αλλά και γινόμαστε ανταγωνιστικότερο. Καλό μας ταξίδι!».

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση