ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

8 Μάι 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πώς θα ταξιδεύουμε με αεροπλάνα και τρένα – Δείτε όλα τα μέτρα

1 min read

Η χώρα μας έχει αρχίσει να χαλαρώνει τα μέτρα σχετικά με τις μετακινήσεις και μετά τα πλοία αυστηρό θα είναι και το υγειονομικό πρωτόκολλο για τα ταξίδια με αεροπλάνα και τρένα.

Κοινή συνισταμένη όλων των μετακινήσεων είναι η χρήση μάσκας κάτι που θα ισχύει σε αεροδρόμια και σταθμούς τρένων, με τους υγειονομικούς κανόνες να είναι αυστηροί. Η αγορά των αεροπορικών εισιτηρίων αλλά και το check-in θα γίνονται ηλεκτρονικά. Στον χώρο ελέγχου ασφαλείας πρέπει να τηρείται η φυσική απόσταση μεταξύ των ατόμων, ενώ όπως αναφέραμε οι επιβάτες μέσα στο αεροπλάνο πρέπει να φοράνε απαραίτητα μάσκα.

Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί καθημερινή θα είναι η απολύμανση στα αεροσκάφη, ενώ το προσωπικό θα φορά μάσκες και γάντια.

Μεγάλη κουβέντα έχει γίνει και για το θέμα του ανακυκλούμενου αέρα. Έχει ήδη γίνει σύσταση να αντικατασταθούν τα φίλτρα στα συστήματα εξαερισμού των αεροσκαφών με ειδικά – νοσοκομειακού τύπου – φίλτρα για την προστασία των επιβατών.

Παράταση αναστολής πτήσεων

Επεκτείνεται μέχρι τις 31 Μαΐου 2020 και ώρα 23:59 η αναστολή όλων των πτήσεων μεταφοράς επιβατών από και προς την Ελλάδα με την Ιταλία, την Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ολλανδία, όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

*Παρατείνεται έως τις 14 Ιουνίου 2020 και ώρα 23:59 η προσωρινή απαγόρευση πτήσεων από και προς της Αλβανία και την Βόρεια Μακεδονία.

*Η απαγόρευση όλων των πτήσεων προς την Ελληνική Επικράτεια όσον αφορά την Τουρκία επεκτείνεται έως τις 14 Ιουνίου 2020 και ώρα 23:59

* Επιτρέπονται μόνο στο αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος» (ΔΑΑ), οι αφίξεις/αναχωρήσεις των διεθνών πτήσεων, η συγκεκριμένη αεροπορική οδηγία ισχύει έως τις 31 Μαΐου 2020 και ώρα 23:59

*Παραμένει σε ισχύ, έως τις 31 Μαΐου 2020 και ώρα 23:59, η προσωρινή απαγόρευση εισόδου στην χώρα μη Ευρωπαίων Πολιτών.

Η ΥΠΑ επισημαίνει για τις πτήσεις εσωτερικού, οι οποίες γίνονται κανονικά έως τώρα αλλά σε περιορισμένο αριθμό, ότι αναμένεται σταδιακή επαναφορά συχνοτήτων και συνδέσεων από την Δευτέρα 18 Μαΐου λόγω της άρσης απαγόρευσης μετακινήσεων στην Επικράτεια όλης της χώρας.

Ποιες πτήσεις εξαιρούνται

Από την προσωρινή αναστολή πτήσεων εξαιρούνται οι πτήσεις μεταφοράς εμπορευμάτων (cargo), οι υγειονομικού ενδιαφέροντος (sanitary), οι ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος (humanitarian), οι πτήσεις επιστροφής αεροσκάφους μόνο με το πλήρωμά του (ferry flights), οι κρατικές πτήσεις (state), οι πτήσεις που αναφέρουν ότι ευρίσκονται σε επικίνδυνη κατάσταση (emergency), οι στρατιωτικές πτήσεις (military, δεν ισχύουν οι πτήσεις αυτές για την Τουρκία), οι πτήσεις της Frontex, οι ανεφοδιασμού, οι πτήσεις υποστήριξης του Εθνικού Συστήματος Υγείας της χώρας μας και οι πτήσεις επαναπατρισμού Ελλήνων Πολιτών.

Επίσης για την προσωρινή απαγόρευση εισόδου στην χώρα μη Ευρωπαίων Πολιτών ισχύουν οι ακόλουθες εξαιρέσεις: Μέλη οικογενειών Ευρωπαίων Πολιτών, πολίτες χωρών συνθήκης Σένγκεν , υγειονομικό προσωπικό, πολίτες τρίτων χωρών που έχουν μακράς διάρκειας άδεια visa σε Ευρωπαϊκή χώρα και χώρα Συνθήκης Σένγκεν, κυβερνητικό, διπλωματικό, στρατιωτικό, ανθρωπιστικό προσωπικό, πληρώματα αεροσκαφών και σε όσους μη Ευρωπαίους πολίτες έχουν εξασφαλίσει άδεια για το ταξίδι τους από Ελληνικό Προξενείο.

Καθημερινές απολυμάνσεις στα τρένα

Αυστηρά μέτρα θα ισχύουν και στα τρένα. Οπως έχει ανακοινωθεί θα γίνεται καθημερινά απολύμανση των αμαξοστοιχιών, ενώ παντού θα υπάρχουν αντισηπτικά, ενώ αστυνομικοί θα ελέγχουν αν τηρείται η υποχρεωτική χρήση μάσκας από τους επιβάτες.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΣΕ από τη προσεχή Δευτέρα «ανοίγει» τα δρομολόγια μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης έχοντας λάβει τα απαραίτητα μέτρα για τους επιβάτες.

Δημοσίευση στα Social Media