ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
26 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

POS: Σε ποιες επιχειρήσεις εξετάζεται να επεκταθούν

1 min read

Στο τραπέζι του υπουργείου Οικονομικών και της ΑΑΔΕ βρίσκονται η υποχρεωτική εγκατάσταση του POS από το 2023 σε όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες  και τις επιχειρήσεις αλλά και η  οnline διασύνδεση των ταμειακών με τα POS προκειμένου να περιοριστεί το φαινόμενο της φοροδιαφυγής αλλά και να ενισχυθούν τα φορολογικά έσοδα.

Υπενθυμίζεται ότι έως τώρα δεν είναι υποχρεωμένα να διαθέτουν POS μερικά επαγγέλματα όπως τα φροντιστήρια, τα  γυμναστήρια, οι  κινηματογράφοι, οι χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων, τα θέατρα, ενοικιάσεις οχημάτων, περίπτερα, ταξί κλπ.

Επίσης  επισημαίνεται πως  οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα έχουν από το 2023  με την οnline διασύνδεση των ταμειακών με τα POS την πλήρη καταγραφή των δεδομένων σε πραγματικό χρόνο  αλλά και τη  δυνατότητα άμεσης διασταύρωσης . Με το νέο σύστημα τα τερματικά αποδοχής καρτών πληρωμών (EFT POS), δεν θα πρέπει να  λειτουργούν αυτόνομα για χρεωστικές συναλλαγές. Αυτό σημαίνει ότι για τις συναλλαγές με κάρτα θα εισάγεται  στο POS  το ποσό που  θα βγαίνει από την ταμειακή μηχανή και όχι το  το ποσό πληρωμής όπως ίσχυε έως τώρα.

Πώς θα γίνεται ο έλεγχος

Ο έλεγχος αυτός θα γίνεται ως εξής:

  • Αρχικά η συναλλαγή θα γίνεται από τις ταμειακές μηχανές  για τις συναλλαγές λιανικής δηλαδή τ τον Φορολογικό Ηλεκτρονικό Μηχανισμό (ΦΗΜ) . Ο χειριστής (υπάλληλος ή καταστηματάρχης)θα  επιλέγει «πληρωμή με κάρτα» και ο ΦΗΜ θα στέλνει σχετικό αίτημα στο σύστημα πληρωμών με κάρτες EFT/POS.
  • Μετά το  σύστημα EFT/POS θα  επιβεβαιώνει αυτόματα τη λήψη του αιτήματος στον Φορολογικό Μηχανισμό , θέτοντάς τον σε αναμονή του αποτελέσματος.
  • Το POS θα συνδέεται στον Πάροχο Υπηρεσιών Πληρωμών (τράπεζα ή αντίστοιχη υπηρεσία πληρωμών) και θα  λαμβάνει πληροφορία αν υπήρξε:

α) «online έγκριση»ή

β) offline έγκριση ή

γ) απόρριψη offline ή

δ) διακοπή της συναλλαγής.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.