Κυ. Νοέ 1st, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πορεία προς τη Βουλή από τις σχολικές καθαρίστριες [εικόνες & βίντεο]

1 min read

Με πορεία προς τη Βουλή συνεχίζεται η απεργιακή κινητοποίηση των σχολικών καθαριστριών με στόχο τη συνάντηση με κάποιον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης. Νωρίτερα αντιπροσωπία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος συναντήθηκε με το γενικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών Κώστα Πουλάκη χωρίς να αποσπάσουν τις υποσχέσεις που θα ήθελαν πάνω στα αιτήματα τους.

Νωρίτερα πραγματοποίησαν  συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Οι σχολικές καθαρίστριες που πραγματοποιούν 24ωρη πανελλαδική απεργία διεκδικούν μόνιμη και σταθερή εργασία και πλήρη εργασιακά δικαιώματα, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, έγκαιρη και άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και καμία απόλυση εργαζόμενης από δημάρχους και σχολικές επιτροπές.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας η πλειοψηφία των καθαριστριών απασχολείται με συμβάσεις μίσθωσης έργου και λαμβάνει μια χαμηλότατη αμοιβή.

Αμείβονται με ελάχιστα ευρώ για κάθε αίθουσα διδασκαλίας και το σύνολο των μηνιαίων αποδοχών τους δεν ξεπερνά κατά μέσο όρο τα 300 ευρώ ασχέτως ωραρίου και με την υποχρέωση να παραδίδουν κάθε μέρα το σχολείο καθαρό και ασφαλές.

Τονίζει ακόμη ότι εργάζονται σε καθεστώς επισφάλειας, βιώνοντας κάποιες φορές εκβιασμούς και απόλυση όταν διεκδικούν σεβασμό και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.