Πα. Νοέ 27th, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πορεία εκπαιδευτικών ενάντια στις ρυθμίσεις για την Παιδεία

1 min read

Στο υφυπουργείο Μακεδονίας – Θράκης ολοκληρώθηκε η πορεία καθηγητών από τις ΕΛΜΕ (Ενώσεις Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης) Θεσσαλονίκης, δασκάλων και φοιτητών οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στις 13:30 στο Άγαλμα Βενιζέλου, διεκδικώντας την απόσυρση των ρυθμίσεων του νομοσχεδίου για την Παιδεία.

Οι ρυθμίσεις εξισώνουν τα πτυχία των ιδιωτικών κολεγίων με τα δικά μας, των δημόσιων πανεπιστημίων, σε αυτό θα μας βρουν απέναντι» ανέφερε ο γενικός γραμματέας του Συλλόγου Δασκάλων – Νηπιαγωγών υπαίθρου Ν. Θεσσαλονίκης, και γενικός σύμβουλος στην ΑΔΕΔΥ, Περίανδρος Πετρόπουλος και συμπλήρωσε: «η δικαιολογία είναι ότι πρέπει η Ελλάδα να εναρμονιστεί με το Κοινοτικό Δίκαιο. Εμείς θα κινηθούμε με όλα τα μέσα, αλλά κυρίως θα μας βρουν στους δρόμους».

Οι εκπαιδευτικοί εκφράζουν την αντίθεσή τους στη σύνδεση μέρους της χρηματοδότησης  με την αξιολόγηση των ΑΕΙ, όπως και με το άρθρο 58 για τον τριετή αποκλεισμό από τους διορισμούς στους εκπαιδευτικούς που παραιτούνται, ή δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία. Παράλληλα, ζητούν να γίνουν  μαζικοί διορισμοί και μονιμοποιήσεις όλων των αναπληρωτών, καθώς, όπως λένε, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Δάσκαλοι καθηγητές δίνουν ραντεβού στις 31 Ιανουαρίου, οπότε προγραμματίζουν πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.

«Εκπαιδευτικά σωματεία αποφάσισαν την συνέχιση των κινητοποιήσεων. Θα είμαστε στο δρόμο, οι αγώνες κορυφώνονται στις 31 Γενάρη και θα ολοκληρωθούν όταν καταργηθούν στην πράξη αυτές οι ρυθμίσεις» σημείωσε ο γραμματέας του Ζ΄ Συλλόγου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης, Ηλίας Σμήλιος.

Σύμφωνα με τους διαδηλωτές, θα ναυλωθούν λεωφορεία για την πανεκπαιδευτική κινητοποίηση, ενώ συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί και στη Θεσσαλονίκη.

Δημοσίευση στα Social Media

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.